Milyonlarca liralık soygun yapmışlardı! Şebeke lüks rezidansta yakayı ele verdi

Milyonlarca liralık soygun yapmışlardı!  Şebeke lüks rezidansta yakayı ele verdi

İstanbul'da kuyumcu soygunlarına karışan bir çete, lüks bir rezidansa yapılan operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında daha önceden kesinleşmiş hapis cezaları bulunan iki kişi olduğu belirlendi.

Büyükçekmece, Esenyurt ve Avcılar'da gerçekleşen soygunlarla ilgili polis tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler incelendi. Görüntülerde, şüphelilerin çalıntı araçlarla olay yerine gelip plakalarını değiştirerek kepenk kilitlerini kırdıkları ve içeri girdikleri görülüyordu. Kuyumcularda çaldıkları ziynet eşyalarını poşetlere koydukları anlar da iş yerinin kamerasına yansıdı.

rvbl7gqv0ucc-5ulr5-yaa.webp

9 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yüzlerce saatlik güvenlik kamera görüntüsünü inceleyerek şüphelilerin kimliklerini belirledi. Savcılıktan alınan izinle yapılan teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin bulunduğu adreslere operasyon düzenlendi. Kiraladıkları lüks rezidanslarda kalan 9 şüpheli, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

uvwnfoffsecm3efn9atrgg.webp

EVDE 3 ADET RUHSATSIZ TABANCA 77 MERMİ ÇIKTI

Evlerde yapılan aramalarda ise 3 adet ruhsatsız tabanca, uzun namlulu silah, 77 mermi, çalıntı olduğu değerlendirilen 8 adet bilgisayar, takip cihazı, 6 yüz 24 bin 150 lira, 7200 dolar ve altın ziynet eşyaları ele geçirildi.

jp8e-x-0g0uk-oqxeuhrnw.webp

KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZALARI ORTAYA ÇIKTI

Hırsızlık Büro Amirliği tarafından sorgulanan şüphelilerin geçmiş suç kayıtları ve kesinleşmiş hapis cezaları ortaya çıktı. Sipan K. (27), 36 suç kaydı bulunan ve 25 yıl kesinleşmiş hapis cezasına çarptırılmış bir suçlu. Ayrıca, 4 ayrı olaydan arandığı belirlendi. Diğer şüpheli Sabri S.'nin ise iki aranması bulunmakta ve 4 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası almış olduğu tespit edildi.

5nknnf3qe-npuou5koubq.webp

3 AYRI KUYUMCU SOYGUNU

Hırsızlık Büro Amirliği'nin yürüttüğü soruşturma sonucunda, şüphelilerin toplamda 3 ayrı kuyumcu soygunu, Küçükçekmece'de bir evden hırsızlık, araç ve plaka hırsızlığı gibi suçlardan toplamda 10 olayın faili oldukları belirlendi. Şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İlgili Haberler