Seçil Erzan davasında yeni görüntüler gün yüzüne çıktı! Meğer 3 gün önce...

Seçil Erzan davasında yeni görüntüler gün yüzüne çıktı! Meğer 3 gün önce...

Aralarında iş insanları ve futbolcuların da bulunduğu onlarca kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle gerçekleşen Seçil Erzan soruşturmasında, yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Fatih Terim'in yeğeni , Selçuk İnan, Emre Belezoğlu ve dosyada ismi geçenlerin bankaya para dolusu çantalarla gelerek çıkış yaptığı görülüyor. İşte Seçil Erzan soruşturmasında çarpıcı gelişmeler...

Spor dünyasının önde gelen isimlerinden Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da aralarında bulunduğu 26 kişinin mağdur olduğu iddiasına ilişkin davaya, yeni bir iddianame daha eklendi.

HAPİS CEZASI 87 YILDAN 285’E YÜKSELDİ

Böylelikle davada mağdur sayısı 27’ye yükselirken, Seçil Erzan hakkında istenen hapis cezası 87 yıldan 285 yıla yükseldi. Erzan'ın 24 Mayıs’taki duruşmasında, mağdur avukatları bankanın görüntüleri sildiğini iddia etmişti. Yeni görüntülerde, Fatih Terim'in yeğeni Terim Arıcan, Selçuk İnan ve Emre Belezoğlu'nun bankaya giriş çıkışlarına dair kayıtlar bulunuyor.

663dbde4a91b4956eb75111f.webp

“BANKANIN PARA İŞLEMLERİNDEN HABERİ OLMAMASI İMKANSIZ”

Seçil Erzan soruşturması kapsamında, para trafiğine ait güvenlik kamerası görüntüleri de gün ışığına çıktı.

''Seçil Erzan'ın son duruşması 8 Mart'ta görüldü. Bu duruşmada, Erzan'ın savunmasında dikkat çekici bir değişiklik yaşandı. Bankaya dair tek kelime etmeyen Erzan, çarpıcı ifadeler kullandı. Erzan, 'Hiçbir şeyi gizli saklı yapmadım. Paralar ve evraklar bankaya gelip götürüldü. Her şeyi açık seçik yaptım. Bankanın bu para işlemlerinden haberi olmaması imkansız' şeklinde konuştu. Bunun üzerine mağdur avukatları, banka kayıtlarının silindiğini ve bunların dosyaya eklenmesini talep etti.''

663dc9dba91b4956eb7511c0.webp

FATİH TERİM’İN YEĞENİN BANKAYA GELDİĞİ GÖRÜNTLER ORTAYA ÇIKTI

İlgili habere göre, 13 Ocak 2023 tarihinde Fatih Terim'in yeğeni Terim Arıcan'ın bankaya siyah bir poşetle geldiği ve ayrıldığı görülmekte. Seçil Erzan'ın gözaltına alınmasından üç gün önce ise Emre Belezoğlu ve Volkan Bahçekapılı'nın banka şubesine geldikleri tespit edildi.

663dc9dba91b4956eb7511c2.webp

“BANKANIN CİDDİ BİR KONTROL EKSİKLİĞİ VARDI”

"Bankanın ciddi bir kontrol eksikliği vardı" ifadesini kullanan Seçil Erzan, mahkemede sözlerine devam etti. DenizBank'tan yapılan basın açıklamasında ise CNN Türk televizyonunun, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyasına ilişkin bilirkişi raporunu hatalı bir şekilde sunması eleştirildi.

663dc9dba91b4956eb7511c4.webp

İşte, bu açıklamaya ilişkin detaylar:

DenizBank tarafından yapılan basın açıklamasına göre, CNN Türk televizyonu, 10 Mayıs 2024 tarihinde yayınlanan "A’dan Z’ye / Gündem" adlı programda, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyasına ait CD'ler ve disklerden elde edilen görüntülerin, gerçeklikten uzak bir senaryo içinde sunulduğu belirtildi. Özellikle, DenizBank'ın gönderdiği CD'ler ve disklerin içeriğinin, kamuoyuna hatalı bir şekilde sunulduğu ve tahrif edildiği ifade edildi.

Açıklamada, yayında gösterilen bilirkişi raporunun, gerçek durumdan koparılarak sunulduğu ve içeriğinin değiştirildiği vurgulandı. Bahsedilen raporun, bankanın Levent Büyükdere şubesine ait güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda hazırlandığı ve İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi dosyasına eklenen bir belge olduğu belirtildi. Yayında sunulan bilirkişi raporunun, silinmiş kamera kayıtlarının geri getirilmesiyle değil, mevcut kayıtların incelenmesiyle oluşturulduğu ifade edildi.

Ayrıca, basın açıklamasında, yayının gazetecilik etiğine uygun olmadığı ve gerçeklerin saptırıldığı belirtilerek, bu durumun kamuoyunu yanılttığına dikkat çekildi. DenizBank, bu nedenle ilgili yayın kuruluşu ve muhabir hakkında hukuki süreç başlattı. Son olarak, kamuoyuna gerçekleri aktarmak ve bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla detaylı bir açıklama yapma gereği duyulduğu ifade edildi.

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu tarafından yapılan bu açıklama, CNN Türk'ün Seçil Erzan davasıyla ilgili yayınına ilişkin önemli bir tepki niteliği taşıyor.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,
DenizBank Finansal Hizmetler Grubu''

İlgili Haberler