Naci Görür açık açık uyardı! O il ağır risk altında

Naci Görür açık açık uyardı! O il ağır risk altında

Deprem uzmanı, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin en kalabalık yedinci iline işaret etti. Görür, stres birikti diyerek o il için deprem uyarısında bulundu.

O il ağır risk altında

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından yaralarını sarmaya devam ederken, Marmara’da da deprem riski giderek artıyor. Ülkemizin özellikle Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş gibi illerini etkileyen depremleri önceden tahmin eden Prof. Dr. Naci Görür, şimdi de Türkiye'nin en kalabalık 7. ili için uyardı.

Ülkemizde farklı fay hatlarının bulunduğunu belirten Görür, daha önce Hatay, Kahramanmaraş, Tunceli ve Bingöl Karlıova bölgeleri için uyarılarda bulunmuştu.

TGRT canlı yayınına katılan Prof. Dr. Görür, Adana'da stres birikmesi yaşandığını ve bu durumun dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguladı.

Görür, şu ifadelere yer verdi:

NACİ GÖRÜR ADANA'YI İŞARET ETTİ

"Adana havzası, Doğu Anadolu fayının doğrudan doğruya devam ettiği bir hat. Kahramanmaraş'tan sonra Adana havzasına doğru giden bir hat var. Transfer edilen enerjilerin Adana'da ortaya çıkması maalesef söz konusu. Bu enerji transferi hareketleri depreme neden olabilir.

"STRES BİRİKTİRDİ ORASI"

Tunceli Pülümür çevresini de uyarıyorum. Dün de Pülümür'de küçük bir deprem meydana geldi. Arap levhası depremler nedeniyle savruldu. Adıyaman'dan Hakkari'ye kadar deprem riski var. Orada bindirme zonu var, stres biriktirdi orası. Nitekim Adıyaman ve Hakkari arasında da depremlerin olması beklediğimiz bir konu."