Naci Görür'den çok önemli Küçükçekmece uyarısı!

Naci Görür'den çok önemli Küçükçekmece uyarısı!

Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul Küçükçekmece'de 3 katlı binanın çökmesi ile ilgili çok önemli açıklama yaptı.

İstanbul Küçükçekmece'de, dün sabah meydana gelen bina çökmesi felaketinde bir kişi hayatını kaybetti,

2'si ağır olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Çöken 3 katlı binanın inşaatında mühendislik hizmeti alınmadığı, 1,5 kat kaçak eklendiği ve deniz kumu kullanıldığı belirlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan açıklamada, 1988 yılında inşa edilen binanın yapısal eksiklikleri ve usulsüzlüklerle dolu olduğu ifade edildi.

Olayla ilgili derinlemesine soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı yürütmek üzere 1 başsavcı vekili, 1 cumhuriyet savcısı ve 3 kişilik bir bilirkişi heyeti görevlendirildi. Ayrıca, binanın sahibi ve binadaki bir işletme sahibi gözaltına alındı.

Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Küçükçekmece'nin deprem riski altında olan bir bölge olduğunu ve çöken bina gibi yapıların bu tür felaketlerde daha büyük zararlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Görür, "Bugün binalar kendiliğinden çökerse, yarın depremde ne olur onu düşünemiyorum bile," diyerek endişelerini dile getirdi.

Prof. Görür ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın deprem hazırlıkları konusundaki açıklamalarına rağmen, somut bir adım atılmamış olmasının kaygı verici olduğunu belirtti. İstanbul halkının can güvenliği için gerekli gözetim, denetim ve talep etme haklarını kullanmaları gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler