Ne gram ne de külçe! Tüm altınları solladı! Sergilendiği an satıldı

Ne gram ne de külçe! Tüm altınları solladı! Sergilendiği an satıldı

İstanbul’da sergilenen altın elbisenin satış fiyatı duyanları hayrete düşürdü.

Ne gram ne de külçe! Tüm altınları solladı

Uluslararası mücevher endüstrisinin önemli etkinliklerinden biri olan "IJS Istanbul Jewelry Show," İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. Bu yıl 56’ncısı düzenlenen fuarda, dünya genelinden binden fazla marka, altın takılar, mücevherler, pırlantalar, değerli taşlar ve gümüş ürünler dahil olmak üzere en yeni tasarımlarını ve koleksiyonlarını sergiledi.

Bu kıyafet, İstanbul'da sergilendiği gün tam 11,5 milyon TL'ye satıldı - Resim: 3

Bakırköy’deki İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarda sergilenen özel tasarımlar arasında yaklaşık 3,5 kilogram ağırlığında ve 11,5 milyon lira değerindeki altın kıyafet, 44 kilo gümüş ve 2 kilo altın kullanılarak tasarlanan Galata Kulesi biblosu, altın biberon ve 3,5 milyon liralık bileklik gibi sıra dışı ve değerli parçalar yer aldı.

Bu kıyafet, İstanbul'da sergilendiği gün tam 11,5 milyon TL'ye satıldı - Resim: 5

"TAMAMEN EL İŞÇİLİĞİ"

Fuarın gözde parçası altın elbise tam 11,5 milyon TL'ye satıldı. Altın elbisenin tasarımcısı Özden Topaloğlu, “Kıyafetin tasarlanması yaklaşık 8 ay kadar sürdü. Elbise yapmayı düşündük. 3 bin 290 gram civarında ağırlığı var. 22 ayar altın. Bedeli 11 milyon 500 bin lira civarında. Tamamen el işçiliği, örülmesi yaklaşık 40-42 gün kadar sürdü. Baya zor bir işti. Türk dokuma tekniğini kullanarak tamamen elle örüldü ürün. Fuara bu şekilde geldik, hazırlandık. Gösteri amaçlı ama müşterisi var şu an talip olan birisi oldu. Fuardan sonra teslim edeceğiz" dedi.