Oyuncu Zeynep Koçak hastalığını ilk kez açıkladı! 23 yıldır mücadele ediyorum tedavisi yok

Oyuncu Zeynep Koçak hastalığını ilk kez açıkladı! 23 yıldır mücadele ediyorum tedavisi yok

Oyuncu Zeynep Koçak, 23 yıldır Derealizasyon adı verilen, gerçeklik algısının yitirilmesi şeklinde tanımlanan bir hastalıkla mücadele ettiğini açıkladı.

Son zamanlarda yüzündeki değişimle dikkat çeken 41 yaşındaki senarist-oyuncu Zeynep Koçak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 23 yıldır bu hastalıkla nasıl başa çıktığını ilk kez anlattı. Koçak, Derealizasyon adı verilen hastalığın tedavisinin olmadığını belirtti.

rfr.jpg

"23 YILDIR MÜCADELE EDİYORUM'

Sözlerine, "Biraz isyan etmek istiyorum" diyerek başlayan Zeynep Koçak, "Yaklaşık 23 yıldır Derealizasyon adı verilen, gerçeklik algısının yitirilmesi olarak tanımlanan bir hastalıkla mücadele ediyorum. Normalde 15'er dakikalık ataklar halinde yaşanırken, bende atipik bir versiyonu olduğu için 23 yıldır aralıksız, her gün, her saat bu rahatsızlığı yaşıyorum. Gerçek hissetmenin nasıl bir şey olduğunu bile unuttum. Bu rahatsızlıkla birlikte anksiyete ve panik ataklar da yaşadığım için, her şey yolunda olsa bile ilerlemek çok zor" dedi.

2323-4y0u-cover-jpg.webp

İş hayatında yaşadığı sıkıntılara da değinen Zeynep Koçak, "Küçük Esnaf'tan sonra yazdığım onlarca iş kabul edildi. Ama ya sözleşmeler iptal edildi ya da çekilen projeler yayınlanmadı. 9 yıldır bu durumu yaşıyorum. 9 yıl önce 'Her şey yoluna girecek' diyen arkadaşlarım ve ailem, hâlâ aynı şeyleri söylüyor. Bu süreçte, yazmayı çok sevdiğim için kötü sonuçlanan her işten sonra en fazla bir hafta depresyona girip, yeniden üretmeye devam ettim. En son projem yine büyük bir yapım şirketi tarafından kabul edildi, hazırlıklar başladı ama ne oldu? İptal edildi.

1717404899667-yeni-proje-4.jpg

'HER ŞEYE RAĞMEN İNANCIMI KAYBETMEDİM'

Bu süre zarfında, bazı hayranlardan gelen linçler, çalışma arkadaşlarımın mobbingleri, yönetmenler ve yapımcıların tacizleri ve yakınlarımdan yediğim kazıklar hakkında bile konuşmuyorum. Her şeye rağmen kendime olan inancımı asla kaybetmedim. Dışarıdan nasıl göründüğüm önemli değil, gerçekte sürekli ayağa kalkmaya çalışıyorum. Çoğu arkadaşım hastalığımı bilmez. Çünkü yapabilecekleri hiçbir şey yok ya da yaşadığım travmaları anlatamadığım için bilmiyorlar.

1717404923916-yeni-proje-5.jpg

'BUGÜN KÖTÜYÜM'

Kendime olan güvenimi kaybetmemiş olsam da geleceği düşündüğümde büyük bir korku ve dehşet yaşıyorum. Bugün olduğu gibi... 9 yıl boyunca yokuş aşağı gittikten sonra insan ister istemez güzel şeyleri hak etmediğini düşünmeye başlıyor. Geleceği düşündüğümde dehşete kapılıyorum. Normalde beni tanıyan insanlara aciz görünmeyi sevmem. Ne yaşıyorum kime ne? Neden paylaşıyorum?

ii-001.jpg

Kendimi mi acındırıyorum? Bana üzülün mü istiyorum? Hiçbiri değil... Sadece tüm bunların buraya yazılacak kadar normal şeyler olduğunu hissetmeye ihtiyacım var. Başarısızlığın, üzülmenin, depresyonun, hastalığın, ağlamanın, bazen pes etmenin normal olduğunu düşünmeye ihtiyacım var. Bugün böyleyim, ama yarın yine ayağa kalkarım çünkü işime aşığım, üretmeden duramam. Yazdıklarımın ardından hissettiğim o heyecanı asla bırakamam ama bugün gerçekten kötüyüm."

DEREALİZASYON NEDİR?

Derealizasyon, kişinin gerçek dünyadan koparak, kendisinden ve çevresinden uzaklaştığı bir dissosiyatif bozukluk. Bu durum, aynı zamanda duyarsızlaşma olarak da ifade edilir. Kendisinden ve çevresinden kopan birey, çevresindeki insan ve nesneleri gerçek dışı algılar.

ZEYNEP KOÇAK KİMDİR

27 Ağustos 1983 doğumlu olan Zeynep Koçak, Çok Güzel Hareketler Bunlar’ın ilk sezonunda yer aldı. 2008-2011 yılları arasında bu programda performans sergileyen Koçak, aynı dönemde Oğuzhan Koç ile birliktelik yaşadı, ancak çift daha sonra yollarını ayırdı.

2009’da Neşeli Hayat, 2010’da Çok Film Hareketler Bunlar, 2016’da ise Küçük Esnaf filmlerinde rol aldı.

TED Ankara Koleji ve Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Koçak, öğrenim hayatı boyunca klip ve kısa film yönetmenliği yaptı. "Tik Tak" adlı animasyon kısa filmi, Cannes dahil birçok uluslararası festivalde yirmiden fazla ödül kazandı.

İlgili Haberler