Özgür Demirtaş’ı kim aradı? Ruanda tartışmasında kılıçlar çekildi

Özgür Demirtaş’ı kim aradı? Ruanda tartışmasında kılıçlar çekildi

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, Türkiye ile Ruanda Hükümeti arasında imzalanan işbirliğine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından gündeme ve ekonomiye ilişkin analizlerini paylaşan Özgür Demirtaş, Türkiye ile Ruanda arasında yapılan anlaşmaya isyan etti.

İstanbul'a 5 uçak dolusu Ruandalının geleceği, THY'de Ruanda-İstanbul arası bilet bulmanın zorlaştığı öne sürülürken, Demirtaş’ın yorumu tartışmanın fitilini ateşledi.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan faiz kararına ilk yorum: Hatalı buluyorum, çünkü - Dünya Gazetesi

X hesabından bir paylaşım yapan Demirtaş, ilk olarak “Türkiye Ruanda ile niye Turizm anlaşması imzalıyor? Ciddi ciddi soruyorum. Yetkili ve konu hakkında bilgisi olan insanlar Türkiye'ye yararının ne olduğunu yazabilirler mi? Eğer yararı YOK ise anlaşma niye imzalanıyor?” tepkisini gösterdi.

ekran-goruntusu-2024-05-31-131928.png

DEMİRTAŞ’I ARAYIP TEK TEK AÇIKLADI

Turizm Bakanlığı Başdanışmanı Tayfun Topal’ın kendisini arayıp bilgilendirdiğini açıklayan Demirtaş, konuya şöyle açıklık getirdi: Ruanda ile yapılan anlaşma turist çekme amacı taşımıyor. Daha çok Soft Power dediğimiz, ABD ve Avrupa ülkelerinin sıklıkla kullandığı bir yöntemi içeriyor. Türkiye’nin turizm konusunda sahip olduğu deneyim paylaşımı ve verilecek eğitimleri yani Türkiye’nin bölgedeki etkisinin (şimdi olmasa bile ileride) artırılması amaçlanıyor.

THY, Skytrax tarafından sekizinci kez Avrupa'nın en iyi hava yolu şirketi seçildi

ekran-goruntusu-2024-05-31-131901.png

ZAFER PARTİSİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

Anlaşmaya tepki gösterenlerden birisi de Zafer Partisi oldu.

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan belgeli paylaşımda işbirliği şöyle eleştirildi: Ruanda ile yapılan anlaşma sonrası, THY'de Ruanda - İstanbul arası bilet bulmak zorlaştı. Sadece bu pazar, 5 uçak dolusu Ruandalı İstanbul'a gelecek.

ekran-goruntusu-2024-05-31-131804.png

“YOL ÜCRETLERİNİ SİZİN VERGİLERİNİZ KARŞILAYACAKLAR”

Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda ise “Ruanda'da kişi başı milli gelir sadece 800 dolar. Ruanda'dan İstanbul'a uçak bileti bir Ruandalı’nın 2 yıllık maaşından bile daha fazla. Bırakın turist olarak gelmesini, muhtemelen yol ücretlerini de sizin vergileriniz ile karşılayacaklar” sözleri ile tepki sürdürüldü.

ekran-goruntusu-2024-05-31-132849.png

Ruanda | KfW Entwicklungsbank

İlgili Haberler