Özgür Özel Büyük Eğitim Mitingi'nde konuştu: İtibardan tasarruf olur eğitimden tasarruf olmaz

Özgür Özel Büyük Eğitim Mitingi'nde konuştu: İtibardan tasarruf olur eğitimden tasarruf olmaz

İstanbul Saraçhane'de CHP tarafından "Büyük Eğitim Mitingi" düzenlendi. CHP lideri Özel, mitingde iktidarı eleştirerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Saraçhane’de 'Büyük Eğitim Mitingi' düzenledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP milletvekillerinin de katıldığı mitingde atanmayan öğretmenler, mülakat ve müfredat mağdurları, Eğitim İş Sendikası da yer aldı.

CHP liderinin çağrısı ile birlikte İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar Saraçhane Meydanı'na akın etti.

SENDİKA BAŞKANLARINDAN LİYAKAT VURGUSU

Atanmayan öğretmenler, laik ve çağdaş eğitim isteyenleri bir araya getiren Büyük Eğitim Mitingi’nde konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay iktidarın eğitim politikalarını eleştirdi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak ise, liyakat vurgusu yaparak “Aydınlık yarınları birlikte kuracağız, karanlığa izin vermeyeceğiz" dedi.

gn3fkwvbeaadm00.jpeg

ÖZEL'DEN AÇIKLAMALAR

Sendika temsilcilerinin ardından kürsüye çıkan CHP lideri Özel, mitingde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü vekatledilen lise öğretmeni İbrahim Oktugan’ı, terör örgütünün katlettiği Aybike öğretmeni anarak başlayan Özel, “Bu meydan Saraçhane, bu meydan tarihi bir meydan. Bu meydan ilk işçi mitinginin yapıldığı bir meydan. Saraçhane’den Türkiye işçi sınıfını saygıyla selamlıyorum. Bu meydanda bugün atanmayan öğretmenler, mülakat mağdurları, müfredat itiraz edenler var” dedi.

TASARRUF TEDBİRLERİNE ELEŞTİRİ

“Bir kusurları yok ki atanamamış olsunlar atanmayan öğretmenler” diyen Özel, şöyle konuştu: “Kaldırılacağına söz verilen mülakatın sınavda 1,2. olduğu halde sorulan soruya yandaşça cevap veremediği için liyakatlı olduğu halde mülakat mağdurlarıyla birlikte herkes ve onlara destek olmak üzere burada bulunan herkese hoş geldiniz diyorum."

Tasarruf tedbirleri kapsamında emekli olan kadar öğretmen atama kararını eleştiren Özel, “Bu hesapla mevcut öğretmenlerin göreve gelmesi için 65 yıla kadar ihtiyaç var. Burada hatırlatıyorum. Ne diyordunuz itibardan tasarruf olur eğitimden olmaz” dedi.

gn3grqpwyaazbtv-1.jpeg

"DİĞER YARAMIZ MÜLAKATTIR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Özgür Özel, “Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun? Niye umut verdin, niye onlara sırtını dönüyorsun? Üç yıl tasarruf tedbirleri yapacağız, emekli kadar atayacağız' diyorlar. Yani hiç öğretmen almazsak 65 yıl sürecek öğretmenlerin ataması. İtibardan tasarruf olur ancak eğitimden tasarruf olmaz. Diğer yaramız mülakattır. Yüzde 50 mülakat, yüzde 50 KPSS diyorlar. Hani mülakat kaldırılacaktı?” ifadelerini kullandı.

BUGÜNE ÇAĞRI YAPMIŞTI

Siyasette CHP için yeni bir dönem başladığını belirten CHP lideri Özel, 18 Mayıs'ta atama bekleyen öğretmenler için İstanbul Saraçhane Meydanı'nda, 26 Mayıs'ta da emekliler için Ankara Anadolu Meydanı'nda miting yapacaklarını bildirmişti.

Özel, şunları söylemişti:

"Herhalde bunu açıklamak için en doğru kürsü ve en doğru yer burasıdır. CHP olarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'ndan bir gün önce tüm atanmayan öğretmenleri, tüm mülakat mağdurlarını, müfredattan endişe duyanları, laik eğitim isteyenleri, çağdaş cumhuriyet için çağdaş eğitim talep edenleri İstanbul’da saat 13.00'te Saraçhane Meydanı'na bekliyoruz. Onların sesini duyuracağız. Onları dinleyeceğiz. Onların sesine ses olacağız. Bir büyük mücadelenin ateşini hep birlikte yakacağız."

İlgili Haberler