Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'ten bomba Bahçeli itirafı! İlk kez açıkladı

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'ten bomba Bahçeli itirafı! İlk kez açıkladı

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, gazeteci Fatih Altaylı’nın Youtube kanalında yayınlanan ‘Teke Tek’ programında konuştu. Ateş, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye dair çok konuşulacak bir itirafta bulundu.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022'de Ankara'da öldürülmesiyle ilgili davada birçok kanıt ve tanık ifadesine rağmen ilerleme kaydedilmezken, konuyla ilgili yeni detaylar da gün yüzüne çıkıyor.

Cinayetten 2 yıl sonra tamamlanan soruşturma sonrası hazırlanan iddianame mahkemeye ulaşırken, iddianamede 22 sanığa ‘Tasarlayarak adam öldürme’ suçlaması yöneltildi.

sinan-ates-4.jpg

İDDİANAME TAMAMLANDI

Suikastin bir siyasi cinayet değilmiş gibi gösterilme çabasının dikkat çektiği iddianamede Sinan Ateş’in Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı olduğu sadece tanıkların verdiği ifadelerde yer aldı. Savcılık iddianameye Ateş’in sadece Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde akademisyen olduğunu yazdı.
145 sayfalık iddianamede tetikçi Eray Özyağci ile Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un ortak hareket ederek eylemi gerçekleştirdikleri belirtilirken Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'ın ise azmettirici oldukları aktarıldı.

Sinan Ateş cinayetine dair detaylarda her geçen gün daha derine inilirken, Ateş’in yakın çevresinin yaptığı açıklamalar merakla takip ediliyor. Özellikle Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in konuya ilişkin söyledikleri dikkat çekiyor.

ayse-atessss.jpg

Son olarak gazeteci Fatih Altaylı’nın Youtube kanalına konuk olan Ayşe Ateş, Sinan Ateş suikastine, savcılığın hazırladığı iddianameye ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"MHP CİNAYETİN HAZIRLIK SÜRECİNİ BİLİYORDU”

Cinayetten hemen önce Sinan Ateş’in, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi aradığını belirten Ayşe Ateş, Bahçeli’nin özel kalemi Murat Çeliker’in telefonu kapattığını söyledi. Ayşe Ateş, “Murat Çeliker ‘Git seni abin (İsmet Büyükataman) kurtarsın’ deyip telefonu yüzüne kapattı. Tüm MHP cinayetin hazırlık sürecini biliyordu” diye konuştu.

ayse-ates-1.jpg

"DEVLET BEY KİMSEYİ ÖLDÜRTMEZ"

Konunun MHP’liler tarafından Devlet Bahçeli’ye farklı aktarıldığını ifade eden Ateş, “Devlet Bey kimseyi öldürtmez” açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler