Özgür Özel’den Rize’de tarihi çay mitingi! Kılıçdaroğlu’na ne teklif etti?

Özgür Özel’den Rize’de tarihi çay mitingi! Kılıçdaroğlu’na ne teklif etti?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize’de Çay Mitingi’nde liderlere seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi çay üreticilerinin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Rize'de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda bir miting düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Rize'de - Cumhuriyet Halk Partisi

CHP lideri Özgür Özel, burada yaptığı konuşmada liderlere seslenerek dikkat çeken açıklamalar yaptı.

CHP'den Rize'de "Çay Mitingi"... Özgür Özel: "Çay fiyatını açıklamayan Cumhurbaşkanı olur mu" - Gündem - Ayandon

Özgür Özel'in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

MİLLETİN GÜNDEMİ CHP'NİN GÜNDEMİ OLACAK

Milletin gündeminde olmayan hiçbir konu CHP'nin gündeminde olmayacak. Ancak milletin gündeminde ne varsa, o bizim gündemimizde olacak. Sayın Erdoğan'a sesleniyorum, burada kavga etmenin kimseye faydası yok. Ama buradan AK Partili, MHP'li, İYİ Partili her görüşten Rizeli hemşerimizin ve çay üreticisinin sesini duyurmaya geldim.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL RİZE'DE 02/06/2024 - YouTube

“NEDEN TWEET ATARAK AÇIKLIYORSUNUZ?”

CHP'nin bugün Rize meydanında yaptığı bu miting, 100 yıllık bir yürüyüşün geldiği noktadır. Çay fiyatlarını açıklamayan hükümetin Cumhurbaşkanı olabilir mi? Neden tweet atarak açıklıyorsunuz? Rizeliye gelip açıklayın. 17 lira çay fiyatını kabul etmiyoruz. Bu fiyat, sadece maliyetleri karşılıyor. Çay üreticisine 'Sen artık bu işi yapma, biz zenginlerle yürüyeceğiz' demektir.

CHP'den Rize'de çay mitingi! Özgür Özel: 17 lira çay fiyatını kabul etmiyoruz...

“ÇAYKUR İŞÇİSİ ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA ÇALIŞIYOR”

Çaykur'da çalışan 11 bin işçi, 6 ay çalışıp 6 ay boş kalmak istemiyor. Enflasyon altında maaşları eridi. 20 yıl önce asgarinin dört buçuk katı ücret alırken, bugün bir buçuk katına geriledi. Çaykur işçisi asgari ücretin altında çalışıyor. İşçilerin kadro talebi var, kadrolarını verin. Onlar boş oturmak değil, kazanmak ve kazandırmak istiyorlar.

Rize'de çay mitingi: Çay fiyatını açıklamayan Cumhurbaşkanı olur mu? - Evrensel

“BANKA PROMOSYON ÖDEMELERİ DERHAL BAŞLAMALI”

Çay üreticisinin sorunlarını çözmek için çay kanunu çıkarmalıyız. Geçmişte İstanbul Milletvekilimiz Mehmet Bekaroğlu ve Tahsin Ocaklı'yla bir çay teklifi verdik, ancak AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

“KEMAL BEY’İ DE DAVET EDECEĞİZ”

Yurda kaçak yollarla gelen çaylar engellenmeli. Buradan hatırlayalım, bir selam yollayalım. Ne diyordu Kemal Bey, "Kaçak çayları getireceğim, Rize meydanında yakacağım. CHP'yi iktidara taşıyacağız". Kaçak çayları getireceğiz, çayları yakmaya Kemal beyi de davet edeceğiz.

İlgili Haberler