Küçükçekmece’de yıkılan binanın yeni görüntüsü ortaya çıktı

Küçükçekmece’de yıkılan binanın yeni görüntüsü ortaya çıktı

İstanbul Küçükçekmece’de 1 kişinin can verdiği, 8 kişinin yaralandığı 3 katlı binanın çökme anına ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Küçükçekmece’de 3 katlı bir bina belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Feci olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı.

Küçükçekmece'de 3 katlı bina çöktü: 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

İETT KAMERASI KAYDETTİ

Çökme anı, o sırada yoldan geçen bir İETT otobüsünün araç içi kamerasına yansıdı. Görüntülerde, binanın bir kısmının otobüsün üzerine devrildiği görüldü.

aw218071-01-001.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi. Enkaz altından çıkarılan yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili derhal soruşturma başlatıldı. Çöken binanın sahibi Hacı Murat G. ve işletmeci gözaltına alındı.

aw218071-03-001.jpg

DENİZ KUMUNDAN YAPILMIŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, binanın yıkılış sebebini şöyle açıkladı: 1988 yılında inşa edilen binanın, mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiği, yapımında deniz kumu kullanıldığı ve daha sonraki süreçlerde binanın statiğini bozacak müdahalelerin yapıldığı anlaşılmıştır.

ekran-goruntusu-2024-06-02-145556.png

aw218071-05.jpg

BAKAN TUNÇ’TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayın titizlikle soruşturulduğunu belirtti.

Bakan Tunç, “İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki bir binanın çökmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, 1 başsavcıvekili, 1 cumhuriyet savcısı ile 3 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilmiştir. Bilirkişi heyeti incelemelerine başlamıştır. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir” dedi.

aw218071-03-002.jpg

İlgili Haberler