Piyasalarda dolar hareketliliği: 1 doların 40 lira olacağı tarih verildi

Piyasalarda dolar hareketliliği: 1 doların 40 lira olacağı tarih verildi

Geçen yıl yaptığı dolar açıklamasıyla gündem olan Goldman Sachs’ın eski baş ekonomisti Robin Brooks, X hesabından Türkiye ile ilgili yeni bir paylaşımda bulundu. Dolar kurunda ciddi düşüşler yaşanacak mı? İşte tüm detaylar...

Dünya çapında tanınan ekonomist ve eski Goldman Sachs baş ekonomisti Robin Brooks, Türkiye'nin ekonomik durumuyla ilgili karamsar bir tablo çizdi. Dünya çapında tanınan ekonomist ve eski Goldman Sachs baş ekonomisti Robin Brooks, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'nin muhteşem insanlarla dolu harika bir ülke olduğunu vurguladı.

Ancak, geçmişte yaşanan birçok devalüasyonun sona erdiğine dair umutlarını dile getirmek istediğini fakat bunu yapamadığını ifade etti.

Brooks, Nisan 2024'te Türkiye'nin ticaret açığının, Nisan 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştığını belirterek durumu "Aynı eski hikaye..." şeklinde özetledi.

1602766009-america-3125467-1920-1605461966.jpg

Geçen yıl 29 Ekim'de yaptığı çarpıcı tahminle dikkat çeken Robin Brooks, Türk Lirası'nın serbest dalgalanmasına izin verilmesi halinde keskin bir düşüş yaşanabileceğini öngörmüştü.

O tarihte dolar kuru 28.11 TL seviyesindeyken Brooks, Türk Lirası için gerçekçi değerin 21.00 TL olduğunu belirtmişti. Bu tahmin birçok kişiye çılgınca gelebilirdi, ancak Brooks, serbest dalgalanma durumunda keskin bir düşüş yaşanacağını ve ardından Türk Lirası'nın güçleneceğini ifade etmişti.

depositphotos-19316609-xl-2015.jpg

DOLAR 25 LİRA OLUR MU?

Uzman isimler dolardaki hareketlerle ilgili olarak birçok açıklama yaparken, döviz kuruna şu an müdahale olmadığını ve doların yatay seyirde olduğunu açıkladı.

Merkez Bankası’nın doların 30 lir altına inmesine izin vermediğini ifade eden uzmanlar yıl sonunda beklentilere paralel olarak 40 lira seviyelerini göreceğini ifade etti.

dolar-cffm-cover.jpg

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

İlgili Haberler