Şarkıcı Hatice'den pek de başarılı olmayan köpek taklidi! Bunlar hangi kafayı yaşıyor?

Şarkıcı Hatice'den pek de başarılı olmayan köpek taklidi! Bunlar hangi kafayı yaşıyor?

Başıboş köpeklerle ilgili düzenlemeye karşı çıkan şarkıcı Hatice, sosyal medya hesabından köpek taklidi yaptığı anları paylaştı.

Türkiye'de başıboş sokak köpekleri ciddi bir sorun haline gelmiş durumda. Sokak köpekleri yüzünden vatandaşlar yürüyemez hale gelirken, yaralanan ve hayatını kaybedenler dahi oldu.

66506c6a3fad2891-w1200xh2092.webp

Bu sorunu çözmek amacıyla AKP, İngiltere'deki düzenlemeye benzer bir kanun teklifi hazırladı. Teklife göre, her belediye barınaklarındaki köpeklerin fotoğraflarını çekip internet sitesinde sahiplendirme ilanı yayınlayacak ve her köpeğin sahiplenilmesi için 30 gün beklenecek.

66506c6a401df274-w1200xh2135.webp

ŞARKICI HATİCE KÖPEK TAKLİDİ YAPTI

Bu kanun teklifine Tarkan, Sezen Aksu, Ajda Pekkan gibi ünlü isimlerden tepkiler gelmeye başladı. En dikkat çekici tepkiyi şarkıcı Hatice gösterdi.

Köpek taklidi yaparak tepkisini dile getiren Hatice, "Daha ne kadar açıklayıcı olabilirim, doyurmak yerine öldürmek neden?" dedi.

66506c6a40193711-w1200xh2089.webp

Başıboş köpek düzenlemesine göre, barınakta 30 gün içinde sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak. Uyutulmasından kasti yani öldürülecek. Hatice, sosyal medya hesabında köpek gibi havlayarak ve bir çocuğun masasına yaklaşarak masa altından yemek yediği anları paylaştı.

iki.jpg

SOKAK KÖPEKLERİ DÜZENLEMESİNDE NELER VAR?

AKP'nin sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifi hazırlıklarında sona yaklaşıldı. Bu teklif, İngiltere'deki düzenlemeye benzer şekilde oluşturuldu.

Bu düzenlemeye göre, belediyeler barınaklarındaki köpeklerin fotoğraflarını çekerek sahiplendirme ilanı yayınlayacaklar.

oikio.jpg

Her bir köpeğin sahiplenilmesi için 30 gün süre tanınacak. Bu süre sonunda sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak (yani hayatlarına son verilecek).

oo-002.jpg

İlgili Haberler