Şehit Zahide Güçlü’yü anlatırken öfke kustu! Allah belalarını versin

Şehit Zahide Güçlü’yü anlatırken öfke kustu! Allah belalarını versin

TV100 haber sunucusu Kübra Par, TUSAŞ saldırısında şehit düşen mühendis Zahide Güçlü’yü anlatırken ateş püskürdü.

'Allah belalarını versin'

Türkiye’nin yüreğini yakan Ankara TUSAŞ’taki terör saldırısında şehit düşen makine mühendisi Zahide Güçlü’nün acı dolu hikayesi herkesi bir kez daha gözyaşlarına boğmuştu.

TV100 haber sunucusu Kübra Par, Zahide Güçlü’nün cenaze töreni ekrana geldiği anda duygu dolu anlar yaşadı.

Kübra Par, TUSAŞ şehidi Zahide Güçlü'yü anlatırken gözyaşlarını tutamadı - Resim : 1

“BÜTÜN DÜNYAYA DUYURMAK İSTİYORUM”

Kelimeleri boğazına düğümlenen, gözyaşlarına hakim olamayan Par, “Bu ülkenin yetiştirdiği mühendis kadını, sevdiklerinden ve bizden aldılar. Ben bu hikayeyi sadece Türkiye'ye değil, bütün dünyaya duyurmak istiyorum. Hani PKK'ya kahramanlar muamelesi yapan birtakım şerefsizler var ya işte şu kadınımızın hikayesini izlesinler” diyerek teröre öfke kustu.

Türkiye şehitlerini uğurladı: Kübra Par konuşurken kelimeler boğazında düğümlendi

“ALLAH BELALARINI VERSİN”

Şehit düşen genç mühendis Zahide Güçlü için “Bu kadın masum, sivil, Türkiye'nin yetiştirdiği pırıl pırıl mühendisti. Ne istediniz bu kadından?” diyerek hesap soran Par, tepkisine şu sözlerle devam etti: Bir anne, 8 yaşındaki çocuğu kanser, kanseri yeniyorlar, ablasının doğum günü önceki akşam kutluyorlar adeta veda ediyor ailesine, hiçbir kelime yetmiyor şu acıyı anlatmaya. Allah belalarını versin, başka hiçbir şey söylemiyorum.

İŞTE ZAHİDE GÜÇLÜ’NÜN YÜREK BURKAN HİKAYESİ…

Makine mühendisi Zahide Güçlü’nün eşinin14. evlilik yıldönümünü kutlamak için yolladığı çiçeği teslim almak için nizamiye bölgesine gittiği ve teröristlerin hedefi olduğu öğrenilmişti.

TUSAŞ Şehidi Zahide Güçlü nasıl şehit oldu? TUSAŞ Şehidi Zahide Güçlü'nün hikayesi - Çay Haber, Rize haber, Rize haberleri, Rize'nin güncel haber sitesi

Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olan Ekici, TUSAŞ'ta birçok projede görev yaptı. Yerli GÖKBEY genel maksat helikopteri projesinde aktif rol aldı.

2021'de lösemiye yakalanan 8 yaşındaki kızının tedavi sürecinde ona destek oldu ve bu dönemde kanser hastalarına da yardımcı oldu.

TUSAŞ şehidi Zahide Güçlü Ekici'nin ayakkabıları evinin girişine konuldu

“KIZI 2021'DE KANSERE YAKALANDI”

Ekici'nin ailesine taziyede bulunan bir iş arkadaşı, şunları anlattı: Kendisi lider mühendis olarak görev yapıyordu. Dün bize evlilik yıl dönümü olduğunu söyledi sabah. Çok güzel giyinmişti, elbisesi ve topuklu ayakkabısı vardı. 'Eşi çiçek yolladı' diye haber gelince, hepimizden su siparişi aldı.

Kızı 2021'de kansere yakalandı. Ama iyileşmişti, uzun bir tedavi süreci oldu. O süreçte yarım gün geliyordu. Sonra yeniden tam güne geçti. Kanserli çocuklara yardımcı oluyordu. Eskiden eşi de TUSAŞ'ta çalışıyordu, şimdi özel bir şirkette mühendis olarak çalışıyor. 5 dakika geç gitseydi böyle olmayacaktı belki de.

Evlilik yıldönümünde şehit düşen mühendis Zahide Güçlü Ekici'ye veda