Selçuk Geçer bombayı patlattı: Bu olursa para basacak

Selçuk Geçer bombayı patlattı: Bu olursa para basacak

Selçuk Geçer'in programına konuk olan uzman isim Berk Koçak, piyasada yaşanan yükselişi açıkladı.

Çok sayıda yatırımcı, ellerindeki varlıkları değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Son zamanlarda dalgalı seyir gösteren kripto paralar da bu yatırım araçlarından biri haline geldi.

Bitcoin gibi bazı kripto paralar, geçen yıl yüzde 100'ün üzerinde kazanç sağlayarak dikkatleri üzerine çekti. Ancak son günlerde yaşanan düşüşler, yatırımcılarda tedirginlik yarattı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'in programına konuk olan kripto para uzmanı Berk Koçak, kripto paraların son gelişmelerini ve piyasadaki durumu değerlendirdi.

58 BİN DOLARA KADAR GERİLEDİ

Son zamanlarda Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), birkaç spot Bitcoin ETF'sini onayladı. Bu gelişmelerin ardından Bitcoin, rekor zirveler gördü ve 73 bin dolara kadar yükseldi. Ancak bu süreçte ani düşüşler de yaşandı ve birçok yatırımcı kayıplar yaşadı.

YÜKSELİŞLER BEKLENİYOR

Kripto paralarda halving dönemine girilmesine rağmen beklenen yükselişin gerçekleşmemesi, yatırımcıların dikkatini çekti. Halving, kripto paraların üretim hızının azalması ve maliyetlerin artmasıyla ilişkilendirildi. Böylelikle Bitcoin gibi kripto paralar için rekor bir yükseliş öngörüsü söz konusudur.

" TEKNİK ANALİZDE 65 BİN DOLARI BEKLEYEBİLİRİZ”

Son dönemde bitcoin fiyatlarındaki düşüşleri analiz eden ünlü ekonomist Selçuk Geçer, konunun uzmanı Berk Koçak'a son durumu sordu. Koçak, büyük balina olarak bilinen büyük yatırımcıların bitcoin piyasasında azaldığını ve bu durumun düşüşün önemli nedenlerinden biri olduğunu belirtti.

Piyasanın ikiye bölündüğünü söyleyen Koçak, “Geçtiğimiz hafta herkes 52 binleri konuşmaya başlamıştı. Ama burada piyasanın beklentisinin genelde tersine bir hareket görüyoruz. Çeyrekli kapanışla birlikte bunu gördük. Belki 65 bin doları teknikte bekleyebiliriz. Bu Temel analizlerinde de aslında birazcık bunu görüyoruz. Eğer 65 bin doları görürsek bu sefer, buradaki harekete bakacağız. 70 bin dolar ya da yeniden 60 bin doları belki birazcık daha aşağısını hedefliyor olacağız” dedi.

İlgili Haberler