Sıcaklar arttı sahiller doldu taştı! Uzmanlar uyarıyor bu plajlara dikkat sakın girmeyin

Sıcaklar arttı sahiller doldu taştı! Uzmanlar uyarıyor bu plajlara dikkat sakın girmeyin

İstanbul kıyılarının büyük bir kısmı tehlike sinyalleri veriyor. Uzmanlar özellikle İstanbul'da yaşayanları uyarıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte sahillere akın eden vatandaşlar, serinlemek için denize giriyor ancak uzmanlardan önemli uyarılar geldi.

TÜKONFED Çevre Komisyonu Başkanı Zafer Murat Çetintaş TV100'e konu hakkında konuştu, Haziran ayının gelmesiyle deniz sezonu açıldı. Tatil bölgelerine gidemeyen ve denize girmek isteyen İstanbullulara önemli bir uyarı yapıldı. Sağlık Bakanlığı, İstanbul'daki plajların temizlik durumunu inceledi. Marmara Denizi'nde mavi bayraklı plaj kalmadı.

"ADALAR VE ŞİLE DIŞINDA DENİZE GİRMEYİN”

İstanbul kıyılarının büyük çoğunluğu kirli ve denize girmek sağlığa zararlı. Uzmanlar, "Adalar ve Şile dışında denize girmeyin" uyarısını yaptı.

18865574-728xauto.webp

İSTANBUL'DA DENİZE GİRMEK RİSKLİ

Yaz sıcakları kendini göstermeye başladı ve deniz sezonu açıldı. İstanbul'da denize girmeden önce bir kez daha düşünmek gerekiyor. TÜKONFED Çevre Komisyonu Başkanı Zafer Murat Çetintaş, "Tüm İstanbul kıyılarının kirli olduğunu raporlarla belgeledik" dedi.

hava-sicakliklari-artti-antalyada-sahiller-doldu-tasti-ak38.webp

BU PLAJLARA DİKKAT KIRMIZI ALARM VERİYOR

Sağlık Bakanlığı'nın analizine göre, Florya'daki Güneş Plajı, Riva ve Eyüp Sultan'daki Çiftalan plajları kırmızı alarm veriyor. Menekşe, Kısırkaya ve Beylikdüzü plajlarının su kalitesinin de yetersiz olduğu belirlendi.

kapak-172941.jpg

Çetintaş, "Bu insanlar denize girdiklerinde yarın hastanelere başvuracaklar. Denizde yoğun koli basili var. Deniz masmavi değil, sapsarı, deniz çok kirli. İstanbul'da sadece Adalar ve Şile'nin temiz olduğu belirtildi" değerlendirmesinde bulundu. Marmara Denizi kadar Karadeniz'deki durum da endişe verici.

İlgili Haberler