Sinan Ateş'in öldürülmeden önceki mesajları ortaya çıktı! Adım adım takip edildiğini hangi MHP’li isme iletti

Sinan Ateş'in öldürülmeden önceki mesajları ortaya çıktı! Adım adım takip edildiğini hangi MHP’li isme iletti

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in yakın arkadaşı Ömer Çağrı Özdemir ile son mesajları ortaya çıktı. Ateş'in mesajlarda takip edildiğini fark ettiği ve bunu MHP’li bir isme ilettiği öğrenildi.

Ankara’da suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti kapsamında hazırlanan iddianamede yer almayan mesajlar ortaya çıktı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın aktardığı bilgilere göre, dava dosyasına girmeyen ancak Ateş’in yakın arkadaşı Ömer Çağrı Özdemir tarafından sunulan mesajlaşmalar, cinayetin arka planında başka bir boyutun olduğunu işaret ediyor.

sinan-ates-pmks-cover-jpg.webp

Ateş, bir mesajında, ofisinin önüne gelen aracın fotoğrafını çekerek, "İsmet Beyle konuş. Kan dökülsün istemiyorum" ifadelerini kullanıyor.

Daha da dikkat çekici olanı, Ateş'in altı gün sonra yine Özdemir'e gönderdiği mesaj. Bu mesajda, Ateş kendisini öldürmeye karar verdiklerinden bahsediyor ve sürekli olarak ortamı germeye çalıştıklarını ifade ediyor.

Saymaz'ın aktardığına göre dava dosyasına girmeyen mesajlaşma şöyle:

"Ateş: Ankara Ocak, silahlı dört kişi göndermiş. Ofiste değildik.

Özdemir: Ofise mi?

Ateş: Evet, çocuklar inince aşağı, bunlar yürümüş. 06 AT 2020. Biz almıştık ya aracı. İsmet Beyle konuş. Kan dökülsün istemiyorum.

Özdemir: Tamam. Şimdi plakayı, aracı gönderiyorum.

(Ateş’in “İsmet Bey” dediği kişi, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı’ndan önce danışmanlığını yaptığı, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman.)

"BENİ ÖLDÜRMEYE KARAR VERMİŞ"

İlk yazışmadan altı gün sonra... 16 Mart 2022. Ateş, Özdemir’e kendisini öldürmeye karar verdiklerinden söz ediyor. Yazışma şöyle:

Ateş: Beni öldürmeye karar vermiş arkadaşlar Ömer abi. Sürekli geriyorlar ortamı.

Özdemir: Öyle kolay mıymış?

Ateş: Sağa sola haber yolluyor, arıyorlar.

Özdemir: Vay anasını ya!

Ateş: Havlamasını bilmeyen köpek sürüye kurt getiriyor. Yeni insanlar ölsün istiyorlar.

Özdemir: Takma kafana reis, kolpacı bunlar.

Ateş: Orası öyle. Reis 18-19 yaşında çocukları gaza getiriyorlar. Cahit’e (Eski Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Özdemir) ekip yollamışlar. Mersin’de olan Bursa’da olursa... Allah korusun.”

yazisma-qqxl.webp

ÖZDEMİR'İN İFADESİ İDDİANAMEYE KONMADI

Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı sırasında Ateş’in genel sekreterliğini de yapan Özdemir, yazışmaları 5 Mayıs 2023’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sundu. Özdemir, ifadesinde, 06 AT 2020 plakalı araca ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

“Avukat Ali Yücel’e ait olup kendisinin de kullandığı büronun önüne 06 AT 2020 plakalı aracın geldiğini, Ç.B. tarafından fark edildiğini, silahlı dört kişinin araçta bulunduğunu, şahısların Ç.B.’yi fark etmesi üzerine oradan ayrıldıklarını iletmiştir.”

1695043-001.webp

Özdemir, öte yandan Ateş’in “Beni öldürmeye karar vermişler Ömer abi” şeklindeki mesajını göstererek, şunları söyledi: “Kendisini öldürmeye çalıştıklarını ve planladıklarını bana açık açık bildirmiştir. Bursa’da Cahit Özdemir’e de Mersin’de Çağrı Ünel’e olduğu gibi bir ekip yollandığını, bu tip karışıklıklar sonucunda yeni insanların ölebileceği endişesi taşıdığını bana belirtmişti.”

Ne var ki... Ömer Çağrı Özdemir’in ifadesi iddianameye konmadı!"

İlgili Haberler