Son dakika Adnan Oktar davasında flaş gelişme!

Son dakika Adnan Oktar davasında flaş gelişme!

Adnan Oktar davasında ara karar çıktı. Tutuklu sanıklardan Paşa Durmuş tahliye edilirken, duruşma 15 Ekim'e ertelendi.

Mahkeme kararlarıyla silahlı suç örgütü lideri olarak tanınan ve hakkında 2 bin 758 yıla kadar hapis cezası istenen Adnan Oktar, Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi’nden Van Başkale Kapalı Cezaevi’ne nakledilmişti.
Oktar’ın İstanbul ve Erzurum'da kaldığı cezaevlerinde birçok genç kadın avukatla görüştüğü iddiaları üzerine Adalet Bakanlığı Erzurum’da inceleme başlattı.

adnan-oktar-alvu-cover.jpg

2 BİN 758 YIL HAPİS CEZASI TALEBİ

Adnan Oktar hakkında 2 bin 758 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, yeni duruşmada flaş bir gelişme yaşandı. Tutuklu sanıklardan Paşa Durmuş için tahliye kararı verilirken, dava 15 Ekim’e ertelendi.

thumbs-b-c-a643763f350666d6d8101d22556863dc.jpg

352 sayfalık iddianamede, Oktar ve 20 kişi şüpheli olarak yer aldı. İddianamede Oktar'ın cezaevinde örgütsel faaliyetlerine devam ettiği, avukatları ve örgüt yöneticileri Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna aracılığıyla talimatlarını cezaevi dışına ilettiği belirtildi.

Oktar'ın, yargılamanın kumpas olduğuna dair kamuoyu oluşturma ve siyasi lobi desteği sağlama çabalarında olduğu, etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen örgüt üyelerini engellemeye çalıştığı kaydedildi.

İlgili Haberler