Son dakika... Erdoğan'ın CHP'ye ziyaretinin tarihi belli oldu

Son dakika... Erdoğan'ın CHP'ye ziyaretinin tarihi belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'ye iade-i ziyaretinin 11 Haziran günü saat 16.00'da gerçekleşeceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Halk Partisi'ne yapacağı iade-i ziyaretin tarihi belli oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan'ın ziyaretinin 11 Haziran Salı günü gerçekleşeceğini duyurdu. Görüşmenin saat 16.00'da başlayacağını belirtti.

Özel, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "İki siyasi partinin genel başkanları nasıl oturması gerekiyorsa, aynı şekilde sayın Cumhurbaşkanı'nı ağırlayacağız. Bunun dışında herhangi bir şeyi müzakere etmeye gerek yok" dedi.

urixmk-cgkgdfqujevhl0q.webp

Müsavat Dervişoğlu'nun "Mayınlı sahaya girilmiş olduğunu düşünüyorum" sözlerine de yanıt veren Özel, "Ben durduğum yerdeyim. 31 Mart seçimlerinde seçmenin karşısına çıktığımızda çok net olarak şunu söyledik; ‘Biz sesinizi duyacağız. Eğer siz de sesinizi duyurmak istiyorsanız, siz de bu seçimde 10 bin lira en düşük emekli maaşını reva görenlere, asgari ücretinize zam yapmamayı düşünenlere, 1 milyon öğretmeni atamayanlara, işçilere hak ettiğini vermeyenlere sesinizi duyurun’ dedik. Bugün de söylüyorum; 31 Mart seçim sonuçları CHP'yi 47 yıl sonra birinci parti yaptı. Bizim net olarak söylediğimiz şudur; biz bir erken seçim çağrısı yapmıyoruz. Erken seçim kararını millet verir. Ben CHP'nin 127 milletvekiliyle erken seçim kararını zaten alabilecek güçte değilim. Olsa yarın alırım, öbür pazar iktidara gelirim. CHP erken seçim istemez mi? Evet ister ama erken seçimin yapılabilmesi için bunun milletin gündemi olması lazım." şeklinde konuştu.

"MAYIN TEHLİKESİ YOK"

Özel, "Mayınlı saha diye bir şey yok. Siyasette erken seçim konuşmanın riskli olduğuna inanmıyoruz." dedi ve ekledi: "Ancak seçim sonuçlarını etkileyebilecek bir oy oranı varsa, seçimi adeta bir mayınlı saha olarak nitelendirirsiniz. CHP, eğer yarın bir seçim olsa iktidara gelecek partidir. Ancak erken seçim tartışmalarında benim vurgum, halkın sesini duymamanın yaratabileceği sonuçlara yöneliktir."

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapacakları görüşmede tüm konuları ele alacaklarını belirterek, "Önemli olan diyalog kurabilmektir. Siyasetçiler el sıkışmadığı zaman bazı vesayet odakları işlerini kolaylaştırır" dedi.

"Vatandaşın tepkisi bu kadar netken, muhalefetin yumuşayacağını beklememeli ama bir normalleşme çabası içinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum" diyen Özel, "Halkın bundan memnun olduğunu tüm anketlerde görüyorum. Bu normal bir süreçtir. Siyasetçiler arasında küfürlü tartışmaların olduğu bir atmosferin hiç kimseye, özellikle de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza faydası yoktur" şeklinde konuştu.

"RAHATSIZ OLANLAR KRİZDEN FAYDA SAĞLAYANLAR"

"Normalleşme sürecinden rahatsız olanlar, krizden fayda sağlayanlardır" diyen Özel, şöyle devam etti:

"Böyle siyasi aktörler var. Normalleşme istemeyenler, sürekli bize hakaret ediyorlar. Biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Son iki aydır gündemi Özgür Özel belirlemiyor. Son iki aydır gündemi, halkın karşılaştığı sorunlar şekillendiriyor."

İlgili Haberler