Akşener Erdoğan'dan oğlu için ne talep etti? Fatih Altaylı görüşmenin perde arkasını açıkladı!

Akşener Erdoğan'dan oğlu için ne talep etti? Fatih Altaylı görüşmenin perde arkasını açıkladı!

Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener’in çok konuşulan görüşmesinin perde arkasını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener’in Saray’daki sürpriz görüşmesi, siyaset dünyasını hareketlendirdi.

aksenererdogan.png

Yaklaşık 40 dakika süren gizemli görüşme sonrası ne Akşener ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir açıklama geldi. Sürpriz görüşme sonrası İYİ Parti kulisleri hareketlenirken görüşmenin nedenine dair iddiaların da ardı arkası kesilmedi.

erdogan-aksener.png

Görüşmenin perde arkasındaki sebebi, gazeteci Fatih Altaylı açıkladı. YouTube kanalında gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Altaylı, Erdoğan- Akşener görüşmesine dair en çok merak edileni açıkladı.

ekran-goruntusu-2024-06-06-094622.png

“OĞLU İÇİN BÜYÜKELÇİLİK İSTEMİŞ”

Altaylı, şunları söyledi: Meral Akşener, ailesinden bir ferdin büyük elçilik unvanı alarak bir yere büyük elçi olarak tayin edilmesini istiyormuş. Son bir kaç ay içinde bununla ilgili bazı görüşmeleri de olduğu söyleniyor. Bunu hatta Aytun Çıray da dile getirdi. Zannederim ki oğlu için söyledi. Hatta konuşulan şu oğlu Fatih Akşener, Galatasaray Üniversitesi mezunu. Onun için Ankara’da Paris Büyükelçiliği konuşuluyormuş diye dedikodular varmış. Ben de dedim ki Paris’i vermezler, ciddi bir yerdir. Fransızca konuşulan Senegal, Cezayir gibi yerler olabilir ama.

ekran-goruntusu-2024-06-06-094719.png

DERVİŞOĞLU DA SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Kritik görüşme sonrası İYİ Parti cephesinde de farklı şekillerde değerlendirilirken, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Akşener’in görüşme sonrası kendisini arayıp bilgilendirdiğini açıkladı.

İYİ Parti'de devir teslim | Rudaw.net

Dervişoğlu, gündeme bomba gibi düşen görüşmeyi “Devlet ve siyaset hayatında önemli görevler yapmış insanların bu ziyaretleri karşılıklı olarak yapmaları kadar doğal bir şey yok” diyerek yorumladı.

İlgili Haberler