Sosyal medya kullanan çocuklara MİT’ten uyarı!

Sosyal medya kullanan çocuklara MİT’ten uyarı!

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

17-05-24-01gun-page-0001-001.jpg

MİT’TEN ÇOCUKLARA SOSYAL MEDYA UYARISI

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), resmi internet sitesinde çocukların sosyal medya platformlarını güvenli ve bilinçli kullanmaları konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. "Çocukların Sosyal Medyayı Güvenli Kullanımı" başlığı altında beş ana maddeye dikkat çeken MİT, şu uyarıları yaptı:

1. Hesap Gizliliği: Hesaplarınızı gizli modda tutun ve paylaşımlarınızı sadece tanıdığınız kişilerin görebileceğinden emin olun. Gizlilik ayarlarını 'hesap ayarları' bölümünden düzenleyin.

2. Tanımadıklarla İletişim: Tanımadığınız kişilerden gelen arkadaşlık ve takip isteklerini kabul etmeyin. Rahatsız edici mesajlar alırsanız, bu durumu ailenizle veya güvendiğiniz bir yetişkinle paylaşın. Unutmayın, internet üzerinde iletişim kurduğunuz kişiler her zaman söyledikleri kişi olmayabilir. Size istemediğiniz şeyleri yapmanızı söyleyen kişilerle karşılaştığınızda bunu mutlaka ailenize bildirin.

3. Paylaşım Dikkati: İnternette her şeyin kayıtlı kaldığını unutmayın. Hem kendinizle hem de başkalarıyla ilgili herhangi bir fotoğraf ya da içerik paylaşmadan önce iyice düşünün. Başkalarının fotoğraflarını izin almadan paylaşmayın. Kişisel bilgilerinizi sosyal medya hesaplarınızda paylaşmaktan kaçının.

4. Güvenli Kullanım: Sosyal medya hesaplarınızı güçlü parolalarla koruyun ve bu parolaları aileniz dışında kimseyle paylaşmayın. Her sosyal medya hesabı için farklı bir parola kullanın. Yaşınıza uygun olmayan uygulamaları indirmeyin ve tanımadığınız kişilerden gelen linklere tıklamayın.

5. Siber Zorbalık: Sosyal medyada geçirdiğiniz zamanı sınırlayın ve sosyal ilişkilerinize zarar vermemeye özen gösterin. Yorumlarınızın başkalarını küçük düşürebileceğini göz önünde bulundurarak hareket edin. Fikir ayrılıklarında saygılı olun ve asla hakaret etmeyin. Sizi rahatsız eden ve zorbalık yapan kişileri engelleyin ve sosyal medya platformuna şikayet edin.

MİT, çocukların dijital dünyada güvende olmaları için bu kurallara dikkat etmelerinin önemini vurguladı.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

İlgili Haberler