Şükrü Ersoy'dan Kahramanmaraş depreminin ardından kritik uyarı! Hasarı büyük olacak

Şükrü Ersoy'dan Kahramanmaraş depreminin ardından kritik uyarı! Hasarı büyük olacak

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından deprem uzmanı Şükrü Ersoy, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Şükrü Ersoy'dan Kahramanmaraş depreminin ardından kritik uyarı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde bu sabah meydana gelen 3.8 ve 5 büyüklüğündeki iki deprem, çevre illerde de hissedilirken çevrede panik yarattı.

“DAHA BÜYÜK BİR SARSINTI ÖNGÖRMÜYORUM"

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy, CNN Türk canlı yayınına katılarak depremler hakkında bilgi verdi. Ersoy, daha büyük bir sarsıntının olup olmayacağına dair, "Büyük bir depremden sonra genellikle artçılar yaşanır, ancak aynı büyüklükte bir ana şok beklenmez. Küçük depremler olabilir, ama daha büyük bir sarsıntı öngörmüyorum" şeklinde konuştu.

“FARKLI FAY MEKANİZMASI İLE ÇALIŞIYOR”

İstanbul'daki olası bir depremle ilgili olarak da, "Pazarcık’taki depremin İstanbul'daki bir depremi tetiklemesi söz konusu değil. Marmara Bölgesi farklı bir fay mekanizmasıyla çalışıyor" dedi.

“BÜYÜK HASAR RİSKİ TAŞIYABİLİR”

Ersoy, diğer illerle ilgili risk değerlendirmesi yaparak, "6 Şubat’taki büyük depremin tekrarını beklemiyorum. Bu tür büyük depremler nadir ve öngörülmesi zor. Marmara Bölgesi'nde benzer bir olayın yaşanması mümkün olabilir. Marmara çevresindeki illerde de riskler mevcut hem kuzey hem güney kollarında tehlikeler bulunuyor. Marmara’daki bir deprem geniş bir alanı etkileyebilir ve büyük hasar riski taşıyabilir" şeklinde bilgi verdi.