Tarihi zirve sonrası Özel’den flaş hamle! Kılıçdaroğlu ile görüşecek

Tarihi zirve sonrası Özel’den flaş hamle! Kılıçdaroğlu ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen CHP lideri Özgür Özel, bugün Ahlatlıbel Tesisleri'nde CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek. İki isim görüşmede ne konuşacak? İşte detaylar…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in, partinin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bugün bir araya geleceği duyuruldu. Görüşme, Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel Tesisleri'nde saat 19.00'da gerçekleşecek.

Görüşmede, Özel ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki son görüşmeyi ele almayı amaçlanıyor. Özel, daha önce yaptığı açıklamada, Erdoğan'la yapılan toplantının Türkiye demokrasisi için önemli bir adım olduğunu belirtmişti.

ÖZEL GÖRÜŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ

CHP Genel Başkanı, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ın ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "Biz kamuoyunun gündeminde ne varsa hepsini sayın Erdoğan'la görüşme imkanı bulduk. Kendisi dinledi, heyetinde bulunan arkadaşlar not aldılar. Biz de sayın Erdoğan'ın değerlendirmelerini dinledik. Dünkü toplantının Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

cb-2048x1351.webp

ERDOĞAN’DAN KRİTİK ZİRVE SONRASI İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası CHP lideri Özel ile görüşmesine ilişkin açıklamada bulundu.

İlk fırsatta Özel'i ziyaret edeceğini söyleyen Erdoğan, "Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasında şunları söyledi: "Özgür Bey şu an CHP'de genel başkan oldu. Genel Başkan olduktan sonra böyle bir ziyareti kendisinin gerçekleştirmiş olması iktidar ve ana muhalefet arasında olumlu bir gelişme. Bundan önceki süreçlerde bu tür adımlar atılmıyordu. Bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür Bey'e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. İlk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar