Teoman vasiyetini açıkladı. Bakanlık teşekkür mesajı paylaştı

Teoman vasiyetini açıkladı. Bakanlık teşekkür mesajı paylaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, mirasının bir kısmını devlet koruması altındaki çocuklara bağışlayacağını duyuran şarkıcı Teoman’a teşekkür etti.

Teoman, Türkiye'de sadece rock müziği değil, genel anlamda Türk müziği için de önemli bir isim. Şarkıları ve şarkı sözlerinin yanı sıra konuşmalarıyla da sık sık gündeme gelen ünlü müzisyen, Günaydın'dan Tuba Kalçık'a verdiği röportajda müzik yolculuğunu anlattı. Teoman hayatına dair özel açıklamalarda bulundu.

TEoman’ın açıklamaları şu şekilde;

odatv-image-97-72528e72d79746.jpg

'BİRİKİMLERİMİN DÖRTTE BİRİ ÇOCUK ESİRGEME KURUMUNA GİDECEK'

Ünlü şarkıcı Teoman, yeni yazdığı kitabıyla ilgili verdiği bir röportajda vasiyetini hazırladığını duyurmuştu. Teoman, mirasının kime kalacağıyla ilgili olarak "Kanuni düzenlemeler nedeniyle istediğim gibi yazamadım ama. Ölümüm halinde birikimlerimin dörtte biri Çocuk Esirgeme Kurumu'na gidecek. Gerisini doğal mirasçım olarak kızım alacak" demişti.

Teoman'ın açıklamasıyla ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bir paylaşımda bulunarak sanatçıya teşekkür etti.

teoman-vasiyetini-acikladi-mirasi-kime-kalacak-q64w.webp

'KENDİMİ BABA OLARAK ÇOK BEĞENMİYORUM'

Teoman, "Kendimi baba olarak pek başarılı bulmuyorum. Kızımın bu konuda bir şikayeti yok, hatta benim sakarlıklarıma gülüyor. Ona güven duygusu vermeye çalışıyorum. Küçükken babam olmadığı için ve maddi sıkıntılar nedeniyle kendimi güvensiz hissederdim. Bu nedenle kızımın aynı hisleri yaşamamasını istiyorum" dedi.

teoman-vasiyetini-acikladi-teomanin-vasiyetinde-neler-var-mirasini-kime-birakti-zutd.webp

'ÇOCUKLARI BİR PROJE GİBİ BÜYÜTÜYORLAR'

Günümüzde, özellikle zengin ve modern kesimdeki çocukların bir proje gibi yetiştirildiğini söyleyen Teoman, "Geleneksel aileleri daha makul bulduğum zamanlar oluyor. Alt gelir grubundaki aileleri daha çok beğeniyorum. Zenginler dünyası benim dünyam değil" ifadelerini kullandı.

u9qlpnrrheiboxejzejraq.webp

IRKÇILIK HER YERDE

İsrail'in şahinleri her zaman sertlik yanlısı olmuştur diyen ünlü rockçı, " Müslümanlar ya bizim istediğimiz gibi yaşar, ya da ölürler' gibi korkunç söylemleri var. Şu anda da bu şahinler iktidarda. Irkçılar ve acımaları yok. Ukrayna Dışişleri Bakanı, Rusya saldırısı hakkında batıya 'Burada, sizin gibi sarışın, mavi gözlü çocuklar ölüyor' dedi. Bu söz, batının çifte standartını gösteriyor. Irkçılık ne yazık ki her yerde mevcut. İnsanlık bu konuda ilerleyemedi."

Batı müziğinin abartıldığını düşünen Teoman, "Batı, kendi sanatsal değerlerini dünyaya dayatıyor. Doğu müziği de inanılmaz derecede zengin, birçok ses ve aralık barındırıyor. Afrika müziği de ritmik olarak çok daha zengin. Batı, kültürel hegemonyasını bütün dünyaya kabul ettirdi."

"MÜZİK ZENGİN OLMAK ZORUNDA DEĞİL"

"Müzik zengin olmak zorunda değil. Herkes istediğini yapar, dinleyici de ne dinleyeceğini seçer. Türkiye yıllarca arabesk müziğe saygısızlık yaptı. Sanatta yozluğa inanmam. Herkes istediğini yapar, dinleyen dinler, sevmeyen sevmez. Yüksek kültür ve popüler kültür ayrımına inanmam. Klasik müzik, zamanının pop müziğidir zaten. Kim ne isterse onu dinler, istemezse dinlemez. İnsanlar seçimlerinde özgürdür. Ben şarkılarıma özen gösterdim, belirli bir kaliteyi hedefledim ama kimse benim şarkılarımı dinlemek zorunda değil."

SADECE EĞLENMEK İÇİN KATILDIM

"Çok gençken Eurovision'a katılmak istedim, ama sadece eğlenmek için. Müzik olarak hiçbir zaman ciddiye almadım Eurovision'u. Türkiye için tek avantajı ülke tanıtımı olabilir. Müzik yarışma konusu olmamalı bence."

İlgili Haberler