Çocukken hayalini kuruyordu. Çıktığı zirveye Türk bayrağını dikti

Çocukken hayalini kuruyordu. Çıktığı zirveye Türk bayrağını dikti

Türkiye'nin farklı illerindeki dağların zirvelerine tırmanışlar gerçekleştiren dağcı Bülent Balcı, Tunceli'nin Çemişgezek ilçesindeki Kırklar Dağı ve Baliyurdu Tepesi'ne tırmanarak zirveye Türk bayrağı dikti.

Çemişgezek doğumlu olan ve çocukluk yıllarını burada geçiren dağcılık antrenörü Bülent Balcı, Kırklar Dağı'nın 2.710 metre yüksekliğindeki zirvesine ve aynı gün dağın en yüksek noktası olan 2.950 metrelik Baliyurdu Tepesi'ne tek başına tırmandı.

Balcı, 1.800 metreden başladığı tırmanışını, toplamda 34 kilometrelik yürüyüş ve 1.550 metre irtifayla tamamladı.

Çemişgezek ilçe merkezinden görünen zirveye Türk bayrağını diken ve zirve kayıt defteri bırakan Bülent Balcı'nın faaliyeti yaklaşık 15 saat sürdü. Çocukluk yıllarında uzaktan karlı ve heybetli gördüğü Kırklar Dağı'na tırmanmayı hep hayal ettiğini belirten Balcı, "Çemişgezek benim çocukluğumun geçtiği memleketim. İlçe merkezinden her baktığımda, karlı ve heybetli görüntüsüyle beni etkileyen Kırklar Dağı'na çıkmayı hep hayal etmişimdir.

Bu hayalimi gerçekleştirmek ancak 58 yaşımda mümkün oldu. Terörden temizlenen dağlarımızda olmak paha biçilemez bir değer. Şehitlerimizin ruhları şad olsun" dedi.