Tuna Kaya: Yatırım yapan kazançlı çıkacak bir anda yükselişe geçecek

Tuna Kaya: Yatırım yapan kazançlı çıkacak bir anda yükselişe geçecek

Ünlü ekonomist Tuna Kaya, yatırımcılara 2024 yılında en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı.

Haziran ayında FED'in faiz kararı için tarih araştırmaları başladı. Yatırımcılar, gelecek faiz kararı öncesinde yatırımlarını güvenli limanlara yönlendirirken, analistlerin faiz beklentilerine odaklandı. FED'in açıklayacağı faiz kararı, yatırımcıların yatırım stratejilerini şekillendirmeye devam edecek.

ABD Merkez Bankası (Fed), enflasyonla mücadele çerçevesinde son 23 yılın zirvesine çıkardığı politika faizini yılın son çeyreğinde indirebileceği ihtimali üzerine spekülasyonlar artarken, Fed yetkililerinin temkinli açıklamaları ve ekonomik verilerden gelen sinyaller belirsizliğin devam etmesine neden oluyor.

0x0-limak-halka-arz-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak-lmkdc-borsa-islem-tarihi-limak-dogu-anadolu-cimento-kac-lot-ver-1708064704068.webp

PİYASALAR BEKLENTİ İÇİNDE

Makroekonomik verilerden gelen sinyaller, Fed yetkililerinin temkinli duruşunu koruması ve bankanın politika belirsizlikleri, varlık fiyatlarının sınırlı bir bantta hareket etmesine yol açıyor.

Bu çerçevede, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi uzun süredir %4,35 ile %4,70 arasında dalgalanırken, dolar endeksi 15 Mayıs'tan bu yana 104,2 ile 105,2 seviyeleri arasında seyrediyor.

Altının ons fiyatı ise 5 Nisan'dan bu yana 2.280 ile 2.430 dolar arasında alıcı buluyor. Analistler, özellikle tarım dışı istihdam verilerinden alınacak sinyallerin varlık fiyatlarının yönünü belirlemede kritik olacağını belirtti.

238280fa-fcd8-44f5-9bb5-46c6ed540195.jpg

Bu durumda elindeki paraları yatırım için değerlendirmek amacıyla yatırım yapanlara seslenen ekonomist Tuna Kaya, 2024 yılındı en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı. Fed kararının yatırım araçları üzerinde etkili olacağını aktaran Kaya, “2024 yılının ilk çeyreği itibari ile Amerika faizleri indirmeye başlayacak ve piyasalarda risk işi artacak” ifadelerini kullandı.

1700457262financialmarketsss.webp

“KAZANÇLARINI ARTIRACAK”

Kaya, Amerika’nın faiz kararının yatırımların kaderini belirleme noktasında çok önemli olduğunu aktarırken şu ifadelere yer verdi:

“2024 yılının ilk çeyreği itibari ile Amerika faizleri indirmeye başlayacak ve piyasalarda risk işi artacak. Özellikle riskli varlık olan kripto varlıklar ve ABD borsalarına ilgi daha da artacak

Yine faiz getirisi olmayan gümüş ve altında da yukarı yönlü hareketin devamını bekliyoruz çünkü Amerika'da da faizlerin inmesiyle faiz cazibesini kaybedecek. Bu yönüyle de altın ve gümüş 2024 yılında kazançlarını artıracak.”

FED KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED'in faiz kararı toplantısı takvimi netleşti.

FED faiz kararı toplantısı, 12 Haziran 2024 Çarşamba günü düzenlenecek ve kritik faiz kararı akşam saat 21.00'de açıklanacak.

549444.jpg

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

İlgili Haberler