Ülkü Ocakları yöneticisi Zeki Berkay Albayrak'tan skandal Sinan Ateş mesajı

Ülkü Ocakları yöneticisi Zeki Berkay Albayrak'tan skandal Sinan Ateş mesajı

Ankara Ülkü Ocakları yöneticisi Zeki Berkay Albayrak, Ankara’da suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş ile ilgili skandal bir paylaşım yaptı. Öte yandan Albayrak’ın suç örgütü liderliği suçlamasıyla tutuklu yargılanan Ayhan Bora Kaplan'la da fotoğrafı ortaya çıktı.

Ankara Ülkü Ocakları yöneticisi Zeki Berkay Albayrak, Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili tartışmalı bir mesaj paylaştı. Bu paylaşımı, gazeteci Barış Terkoğlu gündeme getirdi. Terkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Albayrak'ın söz konusu mesajını ve geçmişteki bazı olayları hatırlattı.

berkay.jpg

Terkoğlu, X hesabından paylaştığı mesajda "'Konuşursam kimse rahat oturamaz' diyerek istifa edip yurtdışına giden, sonra Olcay Kılavuz tarafından ikna edilerek geri getirilen Ankara Ülkü Ocakları yöneticisi Zeki Berkay Albayrak, Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili dün aşağıdaki mesajı paylaştı" ifadelerine yer vererek mesajına Zeki Berkay Albayrak'ın paylaşımın ekran görüntüsünü ekledi.

SİNAN ATEŞ'E "KAHPE" DEDİ

Albayrak X hesabından Sinan Ateş’i hedef alarak, “Kahpenin dirisi yetmiyormuş gibi ölüsü başımıza bela oldu. Soba başında elinde tesbihle racon pozları keserken kimse Sinancı değildi…” diyerek skandal bir paylaşımda bulundu.

screenshot-2024-05-11-at-11-25-18-min.png

Barış Terkoğlu, 14 Şubat 2024'te yaptığı paylaşımda da Zeki Berkay Albayrak'la ilgili "Ülkü Ocakları’nda ilginç şeyler oluyor. Sinan Ateş cinayeti başta olmak üzere Ankara’daki sıradışı olaylarda Ülkü Ocakları çok tartışıldı. Bazı isimleri gözaltına alındı, tutuklandı.

Geçen günlerde Ankara Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Zeki Berkay Albayrak istifa etti. İstifanın Sinan Ateş cinayeti sonrası yaşanan tartışmalarla ilgili olduğu konuşuluyordu. Albayrak bir yerlere mesaj veren imalı açıklamalar yapıyordu.

Derken… Albayrak yurtdışına çıktı. 5 gün önce Yunanistan’dan paylaşım yaptı. Daha da garip bir şey oldu. Birileri tarafından 'hain' ilan edildiğini söyleyen Albayrak, önceki gün, 'abilerine' tehdit gibi bir açıklama yayınladı. Şu ifadeleri kullandı: 'Bazı isimlerin abimiz kardeşimiz olması kimseye prim vermez. Eğer birgün biz konuşursak hiç kimse rahat oturamaz.'

Sonra… Sinan Ateş cinayeti şüphelisi eski MHP milletvekili Olcay Kılavuz da yurtdışına çıktı. Kosova’da Albayrak ile buluştu. Bugün, birkaç saat önce, Albayrak, Olcay Kılavuz ile 'sorun tatlıya bağlanmış gibi' kolkola fotoğraf paylaştı. Paylaşımda Albayrak, Kılavuz için 'abim' ifadesini kullandı.

Albayrak, sorun yaşadığı abileri hakkında acaba ne anlatacaktı? Neden yurtdışına gitti? Tehdit içerikli açıklamanın ardından Olcay Kılavuz neden hemen yanına gitti? Anlatmaya başlasa kimler yerinde oturamayacaktı? Umarım birgün anlatır” ifadelerine yer vermişti.

ggutbj8xsaayodi.jpeg

AYHAN BORA KAPLAN’LA FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Gazeteci Erk Acarer, kendisi için "FETÖ'cü" diyen Ankara Ülkü Ocakları yöneticisi Zeki Berkay Albayrak'ın, suç örgütü liderliği suçlamasıyla tutuklu yargılanan Ayhan Bora Kaplan'la fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

ayhan-bora-kaplan.jpg

Acarer mesajında "Bazen saçmalıyor ya da çocuktur deyip geçmeyeceksin. Zira kimi zaman bir ipucu bize derin bağları gösterebilir… Savcılar göreve! Şaka be şaka… Anarşizm çok güzel. Arkana 3-5 kamu görevlisi partili olursa kendi kanununu kendin yaratabiliyorsun" ifadelerini kullandı.

sinan-ates.jpg

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ

30 Aralık 2022 tarihinde eski Ülkü Ocakları Başkanı ve akademisyen Sinan Ateş, akrabası Selman Bozkurt ile Çankaya'nın Kızılırmak Mahallesi'ndeki 1456. Sokak'ta, bir aracın arkasına saklanmış Eray Özyağcı'nın silahlı saldırısına uğradı.

Özyağcı tarafından sıkılan bir mermi Bozkurt'a, beş mermi ise Ateş'e isabet etti. Bozkurt omzundan yaralandı, Ateş ise ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede öldü.

Yapılan otopsi raporuna göre, Ateş'e isabet eden beş kurşunun; biri çenesinden girip başının üstünden, biri karnının solundan girip belinden, sol bacağının kasık bölgesinden giren bir kurşunun vücudundan çıkış noktası bulunurken; aynı yerden giren bir diğer kurşunun ve sağ kasığından giren bir kurşunun vücudundan çıkış noktası bulunamadı.

Saldırı, basında; "Sinan Ateş cinayeti", "Sinan Ateş suikastı" veya "Çukurambar cinayeti" olarak anıldı ve Ateş; bazı kişiler tarafından şehit ilan edildi. Ateş; vurulan ikinci, vurulma sonucu ölen ilk Ülkü Ocakları başkanıdır.

Ateş'in ölümüyle birlikte başlayan soruşturma süreci, MHP'li isimlere uzanan ilişkiler ağıyla dikkatleri üzerine çekti.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte kamuoyunda tartışmalar da alevlendi. Ancak iddianamede, cinayetin neden işlendiğine dair herhangi bir bilgiye yer verilmediği gibi MHP'nin ismi de geçmedi.

Cinayetin azmettiricisi olarak eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve Doğukan Çep gösterildi.

İlgili Haberler