CHP harekete geçti! AKP'nin vakıflara peşkeş çektiği 25 taşınmaz geri alınacak

CHP harekete geçti! AKP'nin vakıflara peşkeş çektiği 25 taşınmaz geri alınacak

AKP’nin 31 Mart seçimlerinde kaybettiği Üsküdar Belediyesi’nde yeni başkan Sinem Dedetaş, harekete geçti. Hepsini geri alacak!

AKP’nin garanti yerleri arasında yer alan Üsküdar’da 31 Mart Yerel Seçimleri’ni CHP’nin adayı Sinem Dedetaş kazandı. Dedetaş, mazbatasını alır almaz yeni adımlarını uygulamaya başladı. Üsküdar Belediyesi'nin meclis toplantısı Belediye Başkanı Sinem Dedetaş başkanlığında gerçekleştirildi.

dedetas.jpeg

Toplantıda emeklilere pazar desteği, STK'lere yapılan tahsislerin iptali ve Gezi Parkı olayları konuşuldu. Dedetaş, bazı dernek ve vakıflara yapılan bedelsiz taşınmaz tahsislerin iptaline ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

uskudar-belediye-meclisi-canli-yayin-3.jpg

25 TAŞINMAZI GERİ ALACAK

Dedetaş, AKP döneminde vakıflara bedelsiz verilen 25 taşınmazı geri almak için harekete geçti.

Amacının Üsküdarlıların kaynaklarını doğru kullanmak olduğunu belirten Dedetaş, “Sayıştay’ın belediyemiz özelindeki denetim raporunda bu konuya ilişkin tespitleri var. Bu tespitler diyor ki: İşbirliği protokollerinin süresi 30 yıldan uzun tutulamaz. Burada 49 yıllık işbirliği protokolleri yapılmış. Bu tahsislerin iptali ve yeni işbirliği protokollerinin hazırlığının yapılması lazım” diye konuştu.

sinem-dedetas-1200x675.webp

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün çeşitli STK'lerle geçmiş dönemde yapılan işbirliği protokolleri ve tahsis kararlarına ilişkin teklifi oy birliği ile kabul edilerek komisyona gönderildi. Perşembe günü meclise getirilmesi planlanan komisyonun kararının oylanması bekleniyor.

Sinem Dedetaş on X: "Üsküdar'da bugün olduğu gibi meclis toplantılarımız artık canlı yayınlanacak. Meclis gündemine getirdiğimiz emeklilere pazar desteği konusunu önemsiyorum. Alınan kararlar Üsküdarımıza hayırlı olsun. https://t.co/Lr8EoHJm92" / X

İlgili Haberler