Uyurken dolandırıldı! 300 bin liralık mağduriyet

Uyurken dolandırıldı! 300 bin liralık mağduriyet

Telefonunun bozulduğunu düşünüp tamire götüren Ali Akbaş’ın uyurken 300 bin lira dolandırıldığı ortaya çıktı.

Elazığ’da dolandırıcıların hedefi olan 48 yaşındaki Ali Akbaş’ın başına gelenler pes dedirtti.

300 BİN LİRA DOLANDIRILDI

48 yaşındaki Ali Akbaş’ın telefonu 4 Mayıs gece 02.47'de hacklendi. Dolandırıcılar, Akbaş adına kredi çekmekle kalmayıp, nakit avans hesabını da kullanarak yaklaşık 300 bin lirayı farklı hesaplara aktardı.

aw205258-01-001.jpg

Sabah uyandığında telefonunun açılmadığını fark eden Akbaş, tamirciye götürdü. Telefoncu, cihazda herhangi bir arıza tespit edemeyince virüs girmiş olabileceğini belirterek telefona format attı.

Eve döndüğünde mobil banka hesaplarını geri yükleyen ve giriş yapan Akbaş, hesabının ekside olduğunu ve kredi çekildiğini görünce büyük bir şok yaşadı.

aw205258-02.jpg

Hemen polis merkezine giderek şikayette bulunan Akbaş, banka ile de görüşerek hesabını bloke ettirdi. Asgari ücretle geçinen Akbaş, bu miktarı ödeyecek durumda olmadığını ifade ederek yetkililerden yardım istedi.

Gece uyurken telefonunun ele geçirildiğini belirten Akbaş, “İznim olmadan hesaplarıma giriş yapılmış. Hesabımdan hem nakit para hem de kredi çekilmiş. Yaklaşık 300 bin lira mağduriyetim söz konusu. Benim adıma maaşımı aldığım özel bir bankadan kredi çekmişler. Sanki işlemi ben yapıyormuşum gibi hesabımı ele geçirip onay vermişler. 10 dakika içinde 300 bin liralık işlem gerçekleştirdiler. İkinci ve üçüncü şahıslara havale edilerek yapılmış. Banka da başlangıç aşamasında gerekli yazışmaları yaptı. Olay başımıza geldiğinde araştırma yaptık. İkinci ve üçüncü şahısların hesapları kiralanıyormuş. Biz bunları hep okuyorduk, bizim de başımıza geldi. Muhtemelen böyle bir uygulama var.

İlgili Haberler