Yenidoğan çetesi hastanesini kiralamıştı! Eski Sağlık Bakanı ilk kez konuştu

Yenidoğan çetesi hastanesini kiralamıştı! Eski Sağlık Bakanı ilk kez konuştu

Yenidoğan Çetesi’nin hastanesini kullandığı Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu skandal sonrası ilk kez konuştu.

Eski Sağlık Bakanı ilk kez konuştu

İstanbul başta olmak üzere 6 ilde bebekleri, anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan Yenidoğan Çetesi’nin yaptıkları Türkiye’nin kanını dondurmuştu.

Ortaya çıkan skandalın ardından çok sayıda aile, sağlıklı bebeklerini çetenin öldürdüğünü fark ederek isyan etmişti.

Avcılar Hospital Hastane Ve Ultrason Şikayetleri. İnsan Kaynakları

ESKİ BAKANIN HASTANESİ DE LİSTEDEYDİ

Bebeklerin canice öldürüldüğü hastaneler arasında eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na ait olan Özel Avcılar Hospital’in yoğun bakım servisinin de yer aldığı ortaya çıkmıştı. Müezzinoğlu, skandal sonrası sessizliğini bozdu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziantep'e Geliyor - Denge Gazetesi , Gaziantep Denge , Gaziantep Denge Gazetesi, Denge Gaziantep

Sözcü’den Deniz Zeyrek’e konuşan Müezzinoğlu, hastanesinin tüm etik kurallara uyduğunu ve herhangi bir kazanç elde etmediklerini savundu.

Zeyrek, Müezzinoğlu ile arasındaki diyaloğu köşesine şöyle taşıdı:

Ne zaman haberiniz oldu?

-Perşembe akşamı (17 Ekim 2024) aldık. İki gündür fotoğrafı görmeye çalışıyoruz. Taleplerimiz soruşturmanın gizliliği nedeniyle karşılanmadı.

Sizin hastanenizdeki durum nedir?

-Şu ana kadar incelenen dosyalara bakılırsa bizim hastanemizde dikkatli olmuşlar. Etik kurallara uymuşlar. Bizim buradaki dosyalarda yanlış görünmüyor. Belki de bizim hastanemizi diğer hastanelerle sözleşme imzalayabilmek için bir “güven unsuru” olarak kullanmışlar.

Ne zaman sözleşme imzaladınız?

-17 aylık bir süre

Siz yoğun bakım ünitenizi sadece kiraya mı verdiniz? Kazanca da ortak oldunuz mu?

-Biz sadece kiraya verdik. Yani yoğun bakım hasta sayısı ne olursa olsun bizim kazancımız artmadı. Zaten yoğun bakım servisimiz en az yüzde 20 zararla çalışıyor.

Geçen süre içinde çetenin yaptığı usulsüzlükleri hiç fark etmediniz mi?

-Hayır, fark etsek anında bitirirdik sözleşmeyi. Hatta bu süre içinde Sağlık Müdürlüğü üç defa habersiz, iki defa haberli denetim yapmış.

İlgili Haberler