Yolcunun minibüsten düşmesine sebebiyet vermişti! O sürücü için flaş karar

Yolcunun minibüsten düşmesine sebebiyet vermişti! O sürücü için flaş karar

Erzurum'da meydana gelen kazada, Hacer Tuğra'nın kapısı açık minibüsten düşerek yaralanmasının ardından minibüs şoförü M.E.K.’ye çeşitli trafik cezaları kesilmişti. Ancak, cezaların ardından ertesi gün aynı araçla trafiğe çıkan M.E.K.'nin ehliyeti süresiz olarak iptal edildi.

Erzurum'da, 11 Eylül'de Yakutiye ilçesi Gez Mahallesi'nde meydana gelen olayda, minibüs sürücüsü M.E.K., durağa yaklaşırken kapısını erken açtı. Bu sırada, araç durmadan minibüsten inmeye çalışan 53 yaşındaki Hacer Tuğra dengesini kaybedip düştü ve yaralandı. Kazanın güvenlik kamerasına yansıdığı görüntülerde, Tuğra'nın yerde kıvranmasına rağmen minibüs sürücüsünün yoluna devam ettiği görüldü.

Daha önce muayenesiz araç kullanma, yetersiz ehliyet ve kaza yeri terk etme suçlarından ceza alan M.E.K.'ye, olaydan bir gün sonra aynı araçla trafiğe çıkma cezası verilmişti. Bu gelişmelerin ardından, M.E.K.'nin ehliyeti daimi olarak iptal edildi.

14116246513jpg-hfnpnu5wmumsnywcxwjq3a.jpg

"SÜRE ÇOK ÖNEMLİ"

Kaza sonrası polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. İlk müdahalesi yapılan Hacer Tuğra, ambulansla Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerinde yapılan incelemede, minibüs sürücüsü M.E.K. kaza yerine geri döndü.

Polis memurları, "Neden kaza yerini terk ettiniz?" sorusuna M.E.K., "Bizde süre çok önemli. Yolcularımı hemen gitmeleri gereken yere bıraktım ve buraya geldim. Çok üzgünüm. Durağa yaklaşırken kapıyı açtım ama hızım fazla değildi" diyerek açıklama yaptı.

KAZADAN 1 GÜN SONRA YİNE TRAFİĞE ÇIKTI

Soruşturma kapsamında, trafik polisi M.E.K.'ye muayenesiz araç kullanma, yetersiz ehliyet, kaza yeri terk etme ve yetki belgesiz araç kullanma suçlarından ceza kesti. Ancak, kazadan bir gün sonra, aynı araçla Yakutiye ilçesi Yunusemre güzergahında trafiğe çıkan M.E.K., yerel bir gazete muhabiri tarafından görüntülendi.

Muhabir, şoför M.E.K.'ye, "Sizin trafikte olmanız doğru mu? Aracınız muayenesiz, ehliyetiniz yetersiz" diye sordu. M.E.K., "Doğru, ne olmuş ki?" şeklinde yanıt verdi. Gazetecinin sorularına sinirlenen M.E.K., bir anda aracını hızla sürerek kırmızı ışıkta geçti. Bu anlar, kameralar tarafından kayıt altına alındı.