3 ilçe ve 4 belde sandık başında! 50 bin kişiye seçim dejavusu

3 ilçe ve 4 belde sandık başında!  50 bin kişiye seçim dejavusu

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından seçim sonucuna itiraz eden 3 ilçe ve 4 beldede bugün seçmen yeniden sandığa gidecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilen 3 ilçe ve 4 beldede seçmenler yeniden oy kullanacak.

İstanbul'da hangi parti ne kadar oy aldı, işte... | Rudaw.net

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından yapılan itirazları değerlendiren YSK, bazı ilçe, belde ve mahallelerde seçimlerin tekrarlanmasına hükmetmişti.

1141776-345572626.jpg

NERELERDE YENİDEN OYLAMA YAPILACAK?

Bu karar doğrultusunda, Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan ve Aksaray'ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran, Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar ve Aksaray'a bağlı Sağlık beldelerinde seçmenler belediye başkanlarını seçmek için oy kullanacak.

secim-sandikaa-2207517.jpg

SEÇİM YASAKLARI DEVAM EDİYOR

Seçmenler, sabah saat 08.00'den akşam saat 17.00'ye kadar sandık başında olacak. Seçimlerle ilgili yayın yasağı, kanun gereği saat 21.00'e kadar sürecek. Ayrıca, 212 mahallede seçmenler, mahalle muhtarlarını belirlemek üzere oy verecekler.

Seçime saatler kaldı: Kaç sandık kurulacak, kaç seçmen oy kullanacak? | soL haber

YSK'nın açıklamasına göre, seçmenlerin katılımının yüksek olması bekleniyor ve sonuçların açıklanmasıyla birlikte yeni seçilmiş belediye başkanları ve muhtarlar görevlerine başlayacak.

İlgili Haberler