Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında sıcak gelişme: Gözaltı sayısı 8’e yükseldi

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında sıcak gelişme: Gözaltı sayısı 8’e yükseldi

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında flaş bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gizli tanık Serdar Sertçelik’in yasa dışı yollarla yurtdışına kaçırılması ile ilgili 4 gözaltının daha olduğunu duyurdu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü, Müdür Yardımcısı ve bir komiser görevden alındı ve haklarında soruşturma başlatıldı.

Polis müdürleri ve komiser, suç işlemek için anlaşmak, adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs, görevi kötüye kullanma ve suçluyu kayırma suçlamalarıyla karşı karşıya. Bu kapsamda başsavcılık, dört kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı verdi ve şüpheliler gözaltına alındı.

ayhan-bora-kaplan-sorusturmasinda-gelisme-1-i-komiser-4-gozalti.webp

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Gizli tanık S.S’nin ifadesinde geçen iddialarla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev yapan dört kamu görevlisi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltı kararı verilmiş olup, gözaltı kararı icra edilmiştir. Soruşturma işlemleri titizlikle yürütülmektedir” ifadelerine yer verildi.

3 SİVİL VE 1 KOMİSER DAHA GÖZALTINA ALINDI

Ankara'da soruşturma kapsamında bu sabah 3 sivil ve 1 komiserin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Soruşturmada gözaltı sayısı 8'e yükselmiş oldu.

İlgili Haberler