Süleyman Soylu geri mi dönüyor? Ankara kulisleri bu iddiayla çalkalanıyor

Süleyman Soylu geri mi dönüyor? Ankara kulisleri bu iddiayla çalkalanıyor

Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne yönelik soruşturma Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde krize yol açarken, Ankara kulislerinde eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yeniden göreve gelebileceği iddia edildi.

Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne yönelik soruşturma, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde ciddi bir krize dönüştü. Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan'ın ve gizli tanık Serdar Sertçelik'in ifadeleriyle "Ufuk komiser" kod adlı bir personelin de evinde arama yapıldı. Haklarında resen soruşturma başlatılan bu isimler görevden uzaklaştırılırken dün ise gözaltına alındılar.

erdogan.jpg

ERDOĞAN'DAN KRİTİK GÖRÜŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu gelişmelerin ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya gelirken, zirveye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı çağırmamıştı. Öte yandan Erdoğan'ın geçtiğimiz cumartesi günü eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de görüştüğü iddia edilmişti.

Ülke gündemini bu kadar meşgul eden bir konuda Yerlikaya ile görüşmeyip Soylu ile görüşen Erdoğan’ın bu hareketi kafaları karıştırmıştı.

ali-yerlikaya.jpg

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA SESSİZ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet içinde yeni bir FETÖ tarzı yapılanmanın ortaya çıktığını belirterek dikkatleri üzerine çekti. Yerlikaya, dün AKP grup toplantısına katıldı ancak basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı ve gerekli açıklamayı sosyal medyada yaptığını belirtmekle yetindi.

soyluer-dpan.jpg

SÜLEYMAN SOYLU'NUN GERİ DÖNÜŞÜ TARTIŞILIYOR

Bu gelişmeler, Ankara'da "Süleyman Soylu geri mi dönüyor?" sorusunu gündeme getirdi. Geçtiğimiz günlerde bir YouTube yayınında organize suç örgütleriyle başarılı şekilde mücadele ettiğini vurgulayan Soylu'nun yeniden İçişleri Bakanı olabileceği da iddia ediliyor. AKP içinde Soylu'nun geri dönüşünü isteyen bir grup olduğu ve AKP'ye yakın medyada bu yönde yayınların kesintisiz sürdüğü gözlemleniyor.

İlgili Haberler