AKP’de İmamoğlu depremi! İlk çatlak gün yüzüne çıktı

AKP’de İmamoğlu depremi! İlk çatlak gün yüzüne çıktı

Ekrem İmamoğlu’nun ‘Ahmak’ davasındaki bilinmezlik sürerken, Ankara kulislerinden sızan bilgi dikkat çekti.

AKP’de İmamoğlu depremi

İmamoğlu'nun YSK üyelerine 'ahmak' dediği iddiasıyla açılan davada, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 4 yıl süreyle siyasi yasak cezası vermişti. Davada gözler İstinaf Mahkemesi'ne çevrilirken Ankara kulislerinden sızan bir bilgi tansiyon yükseltti.

Erdoğan, seçim için 14 Mayıs'ı işaret etti - EKOTÜRK

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, İmamoğlu’nun davası AKP içinde de önemli etkiler yarattı.

AKP’li kurmayların bir kısmının İstinaf Mahkemesi'nin kararı onaması durumunda İmamoğlu'nun siyasi aktör olarak daha da güçleneceğini düşündüğü iddia edildi. Bir kısmının da bunun tersini düşündüğü bilgisi sızdı.

“İmamoğlu’nun 2019 yılından bu yana ülkenin cumhurbaşkanı gibi davrandığı” düşüncesini ifade eden kurmaylar, iddiaya göre “İstanbul’da pek çok sorun olmasına karşın ekranlarda iktidar üzerinden politika yürütüyor. Bu yönüyle vatandaşların bir kısmından destek görüyor. Ancak bu durum söz konusu hakareti masum kılamaz. Bunun bir cezası olmalı. Kimse kamu görevlisine hakaret etmemeli” görüşünü savundu.

Bazı kurmaylar da partide “Halk arasında ‘mağdur’ ve ‘İktidar tarafından engelleniyor’ algısı oluşabileceğini ifade etti.

İlgili Haberler