Ameliyat skandalı aylar sonra patlak verdi! Öğrenince deliye döndü

Ameliyat skandalı aylar sonra patlak verdi! Öğrenince deliye döndü

İstanbul Beşiktaş'ta özel bir hastanede diyabet sorunu için ameliyat olan hasta, korkunç gerçeği aylar sonra öğrendi.

Murat Polat, geçen yıl Nisan ayında İstanbul Beşiktaş'ta özel bir hastaneye diyabet tedavisi için başvurdu. Ameliyat sonrasında 6 ay içerisinde 17 kilo veren Polat, başka bir doktora gittiğinde korkunç gerçeği öğrendi. Doktor, Polat’a midesinin yarısının alınmış olduğunu söyledi.

Polat, doktor Alper Çelik ve hastane hakkında şikayette bulundu. Alper Çelik'in daha önce bazı ölümlere neden olduğunu iddia eden Polat, çalışanların men edilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca kendisine kayıt dışı işlem yapıldığını ve hastanenin vergi kaçırıldığını öne sürdü.

Girdiği ameliyatta haberi olmadan midesi alındı, ölümden döndü

Polat, süreci şöyle anlattı: Geçtiğimiz yıl Nisan ayında diyabet için ameliyat yapıldı. Sonrasında sürekli olarak sağlığım kötü gitmeye başladı. Ameliyatı yapan doktor 7-8 kilo vermem gerektiğini söylerken ben 17 kilo verdim. Daha sonraki süreçte doktorla yaptığım görüşmede durumumum iyi olduğu, ve mideme dokunulmadığı ısrarla söylendi. Farklı bir doktora göründüğümde ise midemin yarısının alındığını öğrendim. Eski sağlığıma dönemim 5 yıl süreceğini öğrendiğimde ise hastane ve doktordan şikayetçi oldum. 81 kilo ile başladığım ameliyat sürecinde 6 ay içerisinde 64 kiloya kadar düştüm. Bu sürecin ardından yasal haklarımızı arayacağımızı söylediğimizde hastane bize tedavi masraflarını karşılamayı ve para vermeyi teklif etti ama kabul etmedik. Bunun dışında da ameliyat ücretini bir odada hiçbir resmi evrak vermeden elden aldılar. Sadece bir boş kağıda yazılmış olarak bilgileri veriyorlar. Benim amacım sağlık bakanlığının bu tarz insan sağlığını bozan işletmelere ve böyle şarlatan doktorlara izin vermemesi.