Ankara kulislerini karıştıran iddia: Birçok siyasetçi ve kamu görevlisinin telefonu kimin talimatıyla dinlendi

Ankara kulislerini karıştıran iddia: Birçok siyasetçi ve kamu görevlisinin telefonu kimin talimatıyla dinlendi

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, kendisi de dahil olmak üzere birçok siyasetçi ve kamu çalışanının telefonunun dinlendiğini iddia etti. İşte Ankara kulislerini sarsan o iddia ve detayları…

Her söylediğiyle gündem olan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Paylaşımına İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı etiketleyen Enginyurt, Yerlikaya’ya dikkat çeken bir soru yöneltti.

1083381-1563320683-001.jpg

Siyasetçi ve kamu çalışanlarının telefonlarının dinlendiği iddiasını gündeme getiren Enginyurt, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “İçişleri Bakanı Sayın @AliYerlikaya’ya soruyorum. Sosyal medya üzerinden, Ankara Emniyetinin şahsımda dahil olmak üzere, bir çok Siyasetçi,Kamu görevlisi, iş adamının telefonlarının dinlenildiği söyleniyor. Bu dinlemeler doğrumudur? Doğru ise neden dinlediniz? TBMM bunu biliyor mu?”

cemal-enginyurt.jpg

ALİ YERLİKAYA’YI İŞARET ETMİŞTİ

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında Ankara'da gerçekleşen Ayhan Bora Kaplan davasındaki "gizli tanık" iddiaları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

Ayhan Bora Kaplan davasındaki gizli tanık iddialarını da sorgulayan Enginyurt, tanığın nasıl yurt dışına kaçtığını ve ardından açıklama yaptığını eleştirdi.

“BİRİLERİ ÖYLE BİR TUZAK ÖYLE BİR PLAN KURUYOR Kİ”

Cumhurbaşkanı'nın özel kalem müdürü Hasan Doğan ve Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ’a da dikkat çeken Enginyurt, “Hasan Doğan, kim Hasan Doğan, Cumhurbaşkanı'nın en güvendiği en sadık gördüğü özel kalem müdürü. Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı'nın güvendiği ve değer gördüğü ve Süleyman Soylu. Bu gizli tanık diyor ki bana Ankara Emniyeti'nde şu adam dedi ki diyor; Hasan Doğan, Bekir Bozdağ ve Süleyman Soylu'nun adını verdi. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz. Bir dönem önceki bakan Soylu, bir çete mensubu çıkıyor Soylu'yu suçla deniliyor kim tarafından Ankara Emniyeti tarafından. Emniyet Müdürü dışta tutulmuş. Emniyet Müdürü'nün bunu bilmemesi mümkün mü?” diye sorarak Emniyetteki üst düzey atamaların İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapıldığının altını çizmişti.

İlgili Haberler