Ayhan Bora Kaplan davasında sıcak gelişme! Tahliye edildiler

Ayhan Bora Kaplan davasında sıcak gelişme! Tahliye edildiler

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne dair davada ara karar çıktı. Mahkeme, soruşturmadaki iki ismin tahliyesine karar verdi.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne dair 20’si tutuklu toplam 61 sanığın yargılandığı davada ara karar verildi.

Mahkeme, tutuklu sanıklardan Arif Buğra Beşe ve Furkan Anıl Bahar’ın tahliyesine karar verdi. Davanın bir sonraki duruşması 9 Eylül’de yapılacak.

SAVCILIĞIN TALEBİ

Savcılık, tutuklu bulunan 20 sanığın tutukluluk hallerinin devamını talep etmişti. Duruşma, Sincan Cezaevi'nde gerçekleştirildi.

ayhan-bora-kaplan-davasinda-2-sanigin-tahliyesine-karar-verildi-1.webp

SAVUNMA AVUKATLARININ BEYANLARI

Sanıklardan Mahmut Gökhan Çanga'nın avukatı Mert Doğan, müvekkilinin cinayet suçlamasıyla yargılandığını belirtti ve dosyada cinayete ilişkin tanık beyanları bulunduğunu, ancak hem sanık hem de gizli tanık ifadelerinin olduğunu vurguladı.

Doğan, "Bir başka gizli tanık da mahkemeye dilekçe verip beyanlarını geri çekmiştir," diyerek, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Ayrıca, Gökhan’a yönelik operasyonu yürüten komiserin, Gökhan tutuklandıktan 10 gün sonra yaptığı bir sohbette, “Aslında bu işin cinayet olmadığını biliyoruz” dediğini ifade etti.

kaplan-4.jpg

''SEMİH ARSLAN İNTİHAR ETTİ"

Çanga'nın diğer avukatı Ela Leyla Umur ise, davanın bir "kör dövüşüne" dönüştüğünü belirtti. "M7 kendisini ifşa etmiş ve kumpası dile getirmiş, emniyet müdür yardımcıları tutuklanmıştır" diyen Umur, müvekkilinin dedikodular nedeniyle hala tutuklu olduğunu sorguladı. Umur, Semih Arslan kesinlikle öldürülmediğini intihar ettiğini savundu.

TUTUKSUZ TANIKLAR ADLİ KONTROL İLE SERBEST

Savcılık, duruşmaya gelmeyen müştekilerden Murat Yanar’ın zorla getirilmesini ve diğer müştekilerin davaya katılma taleplerinin kabul edilmesini istedi. Tutuksuz sanıklar için adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ederken, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi.

İlgili Haberler