Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında Kılıçdaroğlu detayı: En yakınındaki isim tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında Kılıçdaroğlu detayı: En yakınındaki isim tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında dün tutuklanan isimler arasında CHP eski lideri Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Ramazan Kubat’ın da olduğu ortaya çıktı.

Gazeteci Alican Uludağ, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Ramazan Kubat’ın, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanık Serdar Sertçelik’in yurt dışına kaçırılmasında rol oynadığını öne sürdü.

kubat.jpg

Uludağ, Ramazan Kubat’ın geçmişte MHP Ankara İl Yöneticisi olduğunu ve 2022 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak atandığını hatırlattı. Uludağ paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Ayhan Bora Kaplan davasındaki gizli tanık soruşturmasında tutuklananlar arasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Ramazan Kubat da yer aldı. Kubat, gizli tanık Serdar Sertçelik’in çakarlı araçla yurt dışına kaçırılmasında rol almakla suçlandı.”

whatsapp-image-2024-05-19-at-22-02-34.webp

CHP GENEL MERKEZİ’NDE ODA TAHSİS EDİLMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, Kubat’ı Ekim 2022’de danışman olarak atamıştı. Ancak Mayıs 2023’teki seçim yenilgisinin ardından birçok danışmanını görevden alan Kılıçdaroğlu, Kubat’ı farklı bir göreve getirmişti. Kubat, Kılıçdaroğlu tarafından “Yeniden Kuvayı Milliye Platformu Koordinatörü” olarak atanmıştı ve Genel Merkez’deki odasının kapısına ismi ve yeni görevi yazılmıştı.

Kubat öncülüğünde kurulan “Yeniden Kuvayı Milliye Hareketi”, 2023 seçimleri öncesinde Ankara’da bir program düzenlemiş ve programa Kemal Kılıçdaroğlu da katılmıştı. Kubat, “Bu bir dernek. Derneği Genel Başkanımızla birlikte kurduk. Milliyetçi camiaya mesajlar vererek partiye ısınmalarını sağlıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

MHP’NİN 2016’DEKİ KURULTAYINDA ‘DEĞİŞİM’ İSTİYORDUA

MHP’nin 2016’daki kurultay sürecinde ‘değişim’ isteyenler arasında bulunan Kubat, 2022 yılında sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu ile fotoğrafını paylaşarak danışmanlık görevine başladığını duyurmuştu. Kubat, “Millet yolunda hizmetten kaçmayan, doğruluğuna, dürüstlüğüne, iyiliğine kalbi gönülden inandığım; Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’nun tensipleriyle ‘Genel Başkan Danışmanlığı’ sorumluluğunu almış bulunuyorum” şeklinde bir not düşmüştü.

İlgili Haberler