Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında serbest bırakılan polis müdürü Kerem Öner'in ifadesi ortaya çıktı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında serbest bırakılan polis müdürü Kerem Öner'in ifadesi ortaya çıktı

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında serbest bırakılan Organize Suçlarla Şube Müdürü Kerem Gökay Öner’in soruşturmaya dair verdiği ifade ortaya çıktı. İşte detaylar…

Ankara’da süregelen Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında, Emniyet içerisindeki bağlantılar ve iddialar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Soruşturmada gizli tanık olan Serdar Sertçelik’in ifadesi kapsamında, 9 Mayıs tarihinde Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ve Komiser Ufuk Gültekin açığa alındı.

savcilik-duyurdu-ayhan-bora-kaplan-sorusturmasinda-1-gozalti-daha-igta.webp

İFADE EMNİYET YERİNDE JANDARMA DAİRESİNDE ALINDI

Gazeteci İsmail Saymaz'ın Sözcü'deki köşesinde aktardığı bilgilere göre, Kerem Gökay Öner, 15 Mayıs’ta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade vermek istedi ancak ifadesi Jandarma Terörle Mücadele Dairesi’nde alındı. Bu durumun gerekçesi olarak soruşturmanın niteliği ve hızlı yürütülmesi gösterilirken, Saymaz, "Gerçekte Savcılık Emniyet’e, MİT de Savcılığa güvenmediği için bu yol tercih edildi" şeklinde yorumladı.

abk-jabp-cover-9jql-cover.jpg

EMNİYET’TEKİ YASA DIŞI ODA

Öner’in ifadesinde dikkat çeken noktalardan biri de Kaplan soruşturmasında devre dışı bırakılmaya çalışıldığı ve bu süreçte Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'in rol aldığı iddiasıydı. Öner, gizli tanık Serdar Sertçelik'in ifadesinin alınması için Emniyet'te gizli bir oda kurulduğunu ve bu süreçte kendisinin bilgilendirilmediğini söyledi.

“BANA BİLGİLENDİRME YAPILMADI”

Öner, gizli tanık Serdar Sertçelik ile hiç görüşmediğini, Türkiye’ye nasıl getirildiği konusunda bilgisi olmadığını ve gizli tanık yapıldığından haberdar olmadığını savundu. Öner, Sertçelik'in ifadesinin alındığı gizli oda hakkında ise, bu odada suç örgütü kapsamında alınan şahıslarla mülakat yapıldığını Ufuk komiserin kendisine söylediğini belirtti.

Öner, odaya gelen gidenlerin tespiti için kamera kayıtlarının tutulduğunu belirterek, “Gelen gidenlerin tespiti için teknik bilgi işlemde görev yapan polise bilgisayarda kayıt etmeye başlamasını söyledim. Demircan’ın odada soruşturmaya dahil olan kişilerle görüşme yapması kanuna aykırıdır. Bana bilgilendirme yapılmadı” diye aktardı.

0x0-1662382759087.webp
Serdar Sertçelik

“ALT-ÜST İLİŞKİSİNDE SORUNLAR YAŞADIM”

Öner’in açıklamalarında, soruşturmanın her aşamasında kendisine bilgi verilmediğini, talimatların Murat Çelik tarafından verildiğini ve tüm dosyanın Şevket Demircan üzerinden yürütüldüğünü belirtti. Bu durumdan duyduğu rahatsızlığı Çelik’e ilettiğini ve memurlarla toplantı düzenleyerek kendisinden habersiz işlem yapmamaları konusunda uyarıda bulunduğunu söyledi.

Öner, yardımcısı Demircan’ın Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç tarafından yetkilendirildiğini ve bu yüzden alt-üst ilişkisinde sorunlar yaşadığını da açıkladı.

Öner ayrıca, Demircan’ın kendisini bilgi sızdırmakla suçladığı iddia ederek,
“Bana ‘Hiçbir şey yolunda gitmiyor abi’ diye sesini yükseltince ‘Bilgi sızdırdığımı mı ima ediyorsun’ dedim. Kendisi için ‘Engin Dinç müdürün tetikçisisin’ şeklinde sözler söyleyip söylemediğimi sordu” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler