Reisi'nin ölümü sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama

Reisi'nin ölümü sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan taziye mesajı geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs'ta yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybettiği bu sabah duyurulan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan için taziye mesajı paylaştı.

Erdoğan paylaşımında şunları kaydetti:

"Geçirdiği helikopter kazasında maalesef vefat ettiğini öğrendiğimiz, değerli mevkidaşım, kardeşim, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Merhum Reisi ile aynı helikopterde hayatını kaybeden İran Dışişleri Bakanı ve diğer kişilere de Allah’tan rahmet diliyorum. Başta İran İslam Cumhuriyeti’nin Dinî Lideri Sayın Ali Hamaney olmak üzere, dost ve kardeş İran halkına, hükûmetine, Sayın Reisi’nin ve diğer merhumların ailelerine en derin taziyelerimi iletiyorum. Görevde olduğu süre boyunca İran halkının ve bölgemizin huzuru için verdiği çabalara bizzat şahitlik eden bir mevkidaşı olarak, Sayın Reisi’yi saygıyla ve minnetle yâd ediyorum. Türkiye olarak pek çok kez olduğu gibi bu zor ve müessif günlerinde de komşumuz İran’ın yanında olacağız."

iran-cumhurbaskani-reisi-ile-gorustu.webp

EN SON 10 NİSAN'DA GÖRÜŞTÜLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile en son 10 Nisan'da telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile Reisi görüşmesinde, Türkiye ile İran ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alınmıştı..

Öte yandan Erdoğan ve Reisi görüşmede, birbirlerinin Ramazan Bayramı'nı da tebrik etti.

1639244814275-reisi-001.png

NE OLMUŞTU?

İran devlet medyası, İran’ın sekizinci Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasında hayatını kaybettiğini duyurdu. Helikopter, Doğu Azerbaycan Eyaleti’nin Varzaqan bölgesinde düştü.

Kazanın yaşandığı sırada Reisi’ye eşlik eden önemli isimler arasında Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdollahian, Doğu Azerbaycan Eyaleti Valisi Malek Rahmati, Reisi’nin koruma ekibinin başı Mehdi Musavi ve Dini Lider Hamaney’in temsilcisi Muhammed Ali Al-e-Hashem bulunuyordu.

Iran Devlet Ajansı IRNA, yerel yetkililerin olay yerinde yaptığı incelemeler sonucunda Reisi ve beraberindeki ekibin tamamının hayatını kaybettiğini doğruladığını bildirdi.

İlgili Haberler