Bahçeli’nin Öcalan çağrısında ‘Erdoğan’ detayı! AKP'li Şamil Tayyar Cumhur İttifakı’ndaki çatlağı ifşa etti

Bahçeli’nin Öcalan çağrısında ‘Erdoğan’ detayı! AKP'li Şamil Tayyar Cumhur İttifakı’ndaki çatlağı ifşa etti

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar’ın Cumhur İttifakı’na ilişkin ‘Öcalan’ iddiası, Ankara’yı hareketlendirdi.

AKP'li isim Cumhur İttifakı’ndaki çatlağı ifşa etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan için yaptığı “Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın” çağrısı siyasette tartışmalara neden olmuş, parti liderleri Bahçeli’ye eleştirmek için sıraya girmişti.

Bahçeli'den Öcalan çağrısı: Meclis'e gelsin DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

ERDOĞAN’DAN İLK YORUM: TARİHİ FIRSAT PENCERESİ…

Siyasetin bir numaralı gündem maddesi olan Bahçeli’nin Öcalan çağrısının ardından gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nasıl bir tepki vereceğine çevrilmiş, Erdoğan ise “Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz. Siyaset kurumu Meclis, sivil toplum, basın, akademi ve topyekün millet olarak hep beraber terörün ve şiddetin olmadığı bir Türkiye’yi inşa edelim istiyoruz” değerlendirmesini yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize rahmet diliyorum - Son Dakika Haberleri

‘ERDOĞAN’DAN HABERSİZ YAPILDI’ İDDİASI

Bu açıklamanın ardından kulislerde Erdoğan’ın bu çağrıdan haberi olmadığı, hatta televizyondan öğrendiği iddiası gezinmeye başlamıştı. Ankara’da nabız yükselten iddiaların ardından Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar’ın açıklaması dikkat çekti.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Tayyar, Öcalan çağrısının ‘devlet projesi’ olmadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘habersiz’ yapıldığını iddia etti.

AKP'li Şamil Tayyar Toplumun Öncelikleri: Hayat Pahalılığı ve İşsizlik - Hakkari Haber

“ÖZDAĞ, SELVİ, CEM KÜÇÜK DE SÖYLÜYOR AMA…”

Tayyar, şu ifadeleri kullandı: Toplumun ekseriyeti, iktidara yakın olanı da muhalifi de Bahçeli’nin Öcalan çıkışının ‘devlet projesi’ olduğu fikrini, bu tasarımın aylar önceden planlandığı iddiasını piyasa tabiriyle satın almış vaziyette. Ümit Özdağ, bu çalışmanın Mayıs ayında başladığını söylüyor. Gazeteci Abdülkadir Selvi, MGK kararı olduğunu ima ediyor. Yine TGRT’de program arkadaşım Cem Küçük de Bahçeli’nin Öcalan çıkışından Cumhurbaşkanımızın önceden haberdar olduğunu anlatıyor. Konuştuğum onlarca kişi de benzer düşüncelere sahip. Böyle bir atmosferde farklı bir düşünceyi dillendirmenin zor olduğunun farkındayım. Tarihe not düşmek için yazıyorum, niyetim birini korumak veya eleştirmek değil.

“Öcalan çıkışı devlet projesi değil, Devlet Bahçeli projesidir” vurgusu yapan Tayyar “Bahçeli’nin Öcalan çıkışından Cumhurbaşkanımızın önceden haberi yoktur” dedi.

Abdullah Öcalan Davası İddianamesi Tam Metni -1 – Ankahukuk Sitesi

“SAYGISINDAN HABERİM YOKTU DEMEZ”

“Cumhurbaşkanımız Devlet Bey’e saygısı ve muhabbetinden çıkıp ‘haberim yoktu’ demez ama realite bu” diyen Tayyar, Bahçeli’nin bir tabuyu yıkıp ortağının elini rahatlattığını ifade etti.

Tayyar, “Hadisenin özeti bu” diyerek şöyle devam etti: Ailenin Öcalan’la dün görüştürülmesinin özel sebebi var, bir de Devlet Bey’in elini güçlendirmek için dolaylı destek verilmek istenmiş olabilir. Özel sebebi, hastalığı. Bildiğim kadarıyla avukatları görüşmede yok, siyasi trafik olacaksa görüşmenin formatı değişir.

İlgili Haberler