Bursa'daki anız yangını üniversite kampüsüne sıçradı. Öğrenci yurdu boşaltıldı

Bursa'daki anız yangını üniversite kampüsüne sıçradı. Öğrenci yurdu boşaltıldı

Bursa'daki anız yangını, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) kampüsü dahil ormanlık alana sıçradı. Bu durum üzerine öğrenciler hızla yurttan tahliye edildi.

Kampüs içerisindeki öğrenci yurtları boşaltılırken, eşyalarını toplayan öğrenciler valizleriyle birlikte cami inşaatının bulunduğu alanda toplandı. Yangının binalara yaklaşmasını önlemek için hem karadan hem de havadan müdahale sürüyor.

74673-2.jpg

Kampüs içindeki veterinerlik fakültesine ait başta atlar olmak üzere hayvanlar da tahliye edildi.

aw237222-02.jpg

YANGIN HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Bursa Uludağ Üniversitesi kampüsündeki ormanlık alana sıçrayan yangın, havadan görüntülendi. Yangının ilk dakikalarındaki ısı haritası, yangının boyutlarını net bir şekilde ortaya koydu. Kampüsteki Veterinerlik Fakültesi'nde bulunan hayvanlar da yangın nedeniyle tahliye edildi.

74673-3.jpg

Muhtemel bir kötüye gidiş durumu için Tıp Fakültesi Hastanesi için acil durum planları devreye sokuldu.

aw237222-04.jpg

YANGIN YOLÇATI MAHALLESİNDE BAŞLADI

Bursa'nın Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi'nde saat 14.30 civarında başlayan anız yangını, büyüyerek yakındaki Uludağ Üniversitesi'nin kampüs içindeki ormanlık alana sıçradı. Kampüs içinde bulunan 9 bin dönümlük sık çam ağaçlarıyla kaplı orman yangınla birlikte alev aldı.

Orman Bölge Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, AFAD, jandarma ve polise ait 40'tan fazla kara aracı ile birlikte 4 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı, yangını kontrol altına almak için harekete geçti. Ancak ara ara etkili olan rüzgarın söndürme çalışmalarını zorlaştırdığı belirtildi. Yangının Uludağ Üniversitesi kampüsü içindeki ormanlık alanın yarısını etkilediği açıklandı.

İlgili Haberler