Çeşme’yi yakan izmarit yangının çıkış anı görüntüleri ortaya çıktı. Atıp kaçmış

Çeşme’yi yakan izmarit yangının çıkış anı görüntüleri ortaya çıktı. Atıp kaçmış

İzmir'in Çeşme ilçesindeki yangının, bir sigara izmaritinden çıktığı anlar kameralara saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, bir kişinin izmariti sorumsuzca otluk alana attığı ve yangının rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığı görülüyor.

Dün, Germiyan Mahallesi'ndeki makilik alanda çıkan yangının başlangıcı, çevredeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yangının nedenini belirlemek için çevredeki güvenlik kameralarını inceledi ve yangının bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerle başladığını tespit etti.

998-hubr.webp

SİGARAYI OTLUK ALANA ATMASIYLA ALEVLER YÜKSELDİ

Görüntülerde, bir kişinin alana sigara izmariti attığı, ardından hızla uzaklaştığı ve kısa süre sonra iki kişinin tekrar makilik alana doğru koştuğu, bu sırada alevlerin yükseldiği görülüyor. İzmariti attığı iddia edilen O.İ. ise gözaltına alındı ve jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

27xkjnpx-eiwmidbm8wvqw.webp

50 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ

Yangın sonucunda yaklaşık 50 hektar alan zarar gördü. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 1 uçak, 1 helikopter, 7 arazöz ve 1 su ikmal aracı ile müdahale edilen yangın, ekiplerin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı.

cyurfaje9kaozb5at7z0bq.webp

Torbalı ilçesindeki bir restoranda meydana gelen patlamada, İzmir Valisi Süleyman Elban'ın verdiği bilgiye göre hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e çıktı. Vali Elban, patlamada 57 kişinin yaralandığını açıkladı.

luq1nxblxkwgimlfxqyecg.webp

İzmir Valisi Elban, olay yerinde yaptığı açıklamada, "Şu anda 4 ayrı hastanede 57 yaralı bulunmakta, hasar gören binalarda yaşayan vatandaşlarımız için geçici konaklama önlemleri aldık. İhtiyacı olanları otellerde konaklatacağız. Şu an için patlamanın sanayi tüpü kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Ancak bu konuda ihmal veya sorun olup olmadığını belirlemek için çok yönlü bir araştırma devam ediyor. Şu an için herhangi bir tespitimiz bulunmamaktadır." dedi.

İzmir'de bir restoranda patlama: 5 kişi hayatını kaybetti, 57 yaralı

BAKAN TUNÇ DUYURDU

Bakan Yılmaz Tunç, İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir lokantada meydana gelen patlamaya ilişkin "İzmir’in Torbalı ilçesindeki bir lokantada meydana gelen patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum." ifadeleri kullandı.