Danimarkalı futbolcu Christian Eriksen Finlandiya maçında fenalaştı

Danimarkalı futbolcu Christian Eriksen Finlandiya maçında fenalaştı

EURO 2020'de B Grubu açılış maçında Danimarka ile Finlandiya karşı karşıya geldi. Danimarkalı oyuncu Eriksen'in fenalaşması sonrasında askıya alınan maçın devamında galip taraf Finlandiya oldu.

Danimarka-Finlandiya maçına 'kalp krizi' ertelemesi

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) karşılaşmasında, Danimarka'nın Finlandiya ile oynadığı maçın 45. dakikasında Christian Eriksen yerden kalkamadı. 

Doktorların ilk etapta kalp mesajı yaptığı oyuncu daha sonra sedyeyle sahanın dışına çıkarıldı. UEFA, maçın askıya alındığını açıkladı.

KALP MASAJI YAPILDI

Danimarka'nın yıldız isimlerinden Christian Eriksen, karşılaşmanın 43. dakikasında bir anda baygınlık geçirdi. Yerden kalkamayan oyuncuya sağlık görevlileri kalp masajı yaptı. Ardından yıldız isim sedyeyle saha dışına çıkarıldı.

danimarka.jpg

UEFA, Christian Eriksen'in hastaneye kaldırıldığını ve oyuncunun durumunun stabil olduğunu açıklarken, Danimarka Futbol Federasyonu ise Christian Eriksen'in uyanık olduğunu belirtti.

FİNLANDİYA MAÇIN GALİBİ OLDU

UEFA, yaşanan talihsiz olayın ardından Danimarka-Finlandiya maçının "tıbbi bir acil durum nedeniyle" askıya alındığını açıkladı.

Danimarkalı orta saha oyuncusu Christian Eriksen'in fenalaşması sonrası yarıda kalan ve sonrasında kaldığı yerden devam eden EURO 2020 B Grubu ilk hafta maçında Finlandiya, Danimarka'yı 1-0 mağlup etti.

İlgili Haberler