Ömür boyu yakayı bırakmayan miras! Anneden çocuğa geçiyor

Ömür boyu yakayı bırakmayan miras! Anneden çocuğa geçiyor

Uzmanlar, hamilelik öncesinde diş sağlığı kontrolü yapılmamasının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda anne adaylarını uyardı.

Ömür boyu yakayı bırakmayan miras

Çocuk Diş Hekimliği Uzmanı Dt. Nurgül Demir, hamilelere kritik uyarılar yaptı. İhmal edilen ağız ve diş sağlığı nedeniyle ortaya çıkabilecek erken doğum, düşük doğum ağırlığı, preeklampsi ve gebelik diyabeti gibi komplikasyonlara dikkat çeken Demir, "Hamilelik sürecinde ağız ve diş sağlığı düzenli kontrol edilmeli. Bu hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından hayati önem taşıyor" dedi.

Rüyada hamile kadın görmek ne anlama gelir? Rüyada hamile kadın görmek rüya tabiri nedir? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

SON ÜÇ AYLIK DÖNEMDEKİ TEDAVİLER ERTELENMELİ

Hamilelik sırasında diş tedavileri için en uygun dönemin ikinci üç aylık dönem olduğunu belirten uzmanlar, son üç aylık dönemde acil olmayan tedavilerin doğum sonrasına ertelenmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, anneden bebeğe çürük bakterisi geçişi olabileceği konusunda da uyarıda bulunan Demir, annelerin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.