Dev gözlü ve şeffaf canlıyı gören araştırmacılar şoka girdi: 300 milyon yıllık canlı ilk defa keşfedildi

Dev gözlü ve şeffaf canlıyı gören araştırmacılar şoka girdi: 300 milyon yıllık canlı ilk defa keşfedildi

Bilim insanları tarafından daha önce hiç görülmemiş ve 300 yıldır var olduğu ortaya çıkan yeni bir canlı keşfedildi.

Bahama açıklarında gerçekleştirilen araştırmada, bilim insanları dev gözlü ve şeffaf kabuklu yeni bir canlı türü keşfettiler. 300 milyon yıldır yeryüzünde var olan bu ilginç canlı, keşfedildiği anda bilim insanlarını büyüleyerek şaşkına çevirdi.

resim-2024-01-29-092412789.png

Araştırmacılar, "Booralana nickorum" adını verdikleri bu yeni türün, gezegenimizde 300 milyon yıldır var olduğunu ve ekosistemin korunmasında önemli bir rol oynuyor olabileceğini belirtti. Yayımlanan makalede, bu türün sert dış iskelete, parçalı bir gövdeye ve büyük, bileşik gözlere sahip olduğu ifade edildi. Ayrıca, derin denizlerde yaşadığı için renge veya pigmentasyona ihtiyaç duymayan bu canlının beyaz ve hafif yarı saydam olduğu belirtildi.

2.jpg

Yaklaşık 2.2 ila 3 inç uzunluğundaki Booralana nickorum, karasal kuzenlerinden çok daha büyük ve bu büyüklüğüyle derin deniz çöpçüsü olarak önemli bir rol oynuyor.

DAHA ÖNCE HİÇ GÖRÜLMEMİŞ

Ekip, Bahamalar'ın Exuma Sound'unda 1.770 ila 1.840 feet derinliklerinde keşfedilen Booralana nickorum'u, OceanX ve Cape Eleuthera Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen keşif gezileri sırasında elde etti. Bu yeni türün bilim dünyası için daha önce hiç görülmemiş bir canlı olduğu bilim insanları tarafından kabul edildi.

1.jpg

Booralana nickorum'un keşfi, bilim insanlarının derin okyanustaki hayvanların bölgesel özelliklere sahip olup olmadığını ve zaman içinde nasıl dağıldığını anlamalarına yardımcı olarak, ekosistemlere yönelik insan faaliyetlerinin etkilerini daha iyi değerlendirmelerine olanak tanıyabilir. Bu tür keşifler, özellikle enerji kaynaklarından yararlanılmasının hızlanmasıyla ekosistemdeki dengeyi korumak açısından büyük önem taşıyor.

İlgili Haberler