Dilan Polat hakkında yeni karar! Adli Tıp Kurumu'nun raporu ortaya çıktı

Dilan Polat hakkında yeni karar! Adli Tıp Kurumu'nun raporu ortaya çıktı

Kasım ayından bu yana kara para aklama suçlamasıyla tutuklu bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Cezaevinde kendisine zarar veren Polat için hazırlanan Adli Tıp Kurumu raporu ortaya çıktı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 6 aydır cezaevinde bulunan Dilan Polat’ın, sinir krizi geçirdikten sonra 20 Mayıs tarihinde Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmişti. 1.5 saat kaldıktan sonra Dilan Polat aynı gün cezaevine geri gönderildi.

dilan-polat-bakirkoy-ruh-ve-sinir-hastaliklari-17369017-530-m.png

TEDAVİ GÖRMEYECEK

Dilan Polat'la ilgili dün Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi göreceğine dair bir WhatsApp paylaşımı yapıldı. Halktv'den Müslim Sarıyar'ın haberine göre, çok kez iletilen bu bilgilerin yanlış olduğu ortaya çıktı.

dilan-polat-in-tahliye-talebine-ret-bakirkoy-de-3-ay-tedavi-gorecek.jpg

CEZAEVİNDE KALMAYA DEVAM EDECEK

Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu'nun 20 Mayıs 2024 tarihli raporunda, Polat'ın koruma ve tedavi altına alınmasının uygun olduğu, tedavi sonrası hastalığının klinik remisyona girdiği ve cezaevi şartlarında infazına devam edilebileceği belirtildi.

kapak-091502.webp

POLAT ÇİFTİ NEDEN CEZAEVİNE GİRDİ?

Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmışlardı.

s-021b56dda59687be9f3ed5c78c0a7ea67b0839bb.webp

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin ve Dilan Polat hakkında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet ve Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi" suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

standart-haber-gorseli-kopyasi-2024-05-27t075216858.webp

Savcılık, şüpheli Ahmet Gün'ün kendine ait tasfiye halindeki 5 şirketten Dilan Polat'a ait firmaya bir mal alış ve satışı olmadan para gönderdiğini belirtti. Ayrıca, 150, 98, 29 ve 25 milyon liralık sahte fatura düzenlediği tespit edildi.

İlgili Haberler