Ev sahipleri dikkat! 578 bin liranız olabilir

Ev sahipleri dikkat! 578 bin liranız olabilir

Ankara’da kooperatiften ev sahibi olabilmek için 460 bin lira ödeme yapan Bora Yalçın inşaattaki gecikme sonrası açtığı davada ödedi tutarın daha fazlası tazminat kazandı.

2015 ve 2016 yıllarında inşaat firmasına peşinat ve taksitleriyle birlikte toplamda 460 bin lira ödeme yapan Bora Yalçın, tapusunu almasına rağmen inşaatta ilerleme kaydedilmemesi üzerine hukuki yollara başvurdu.

Ankara 14. Tüketici Mahkemesi'nde açılan 'müspet zarar' davasında Yalçın, 578 bin lira tazminat kazandı.

suresinde-bitmeyen-insaat-icin-ev-parasi-53164.jpg

“500 BİN LİRA ÜZERİNE DE KİRA BEDELLERİ ALDIM”

Yalçın, kooperatif projesinin akıllı daireler ve rezidansı içeren büyük bir lansmanla duyurulduğunu belirterek, "Bize de iyi bir vakıftan mesaj olarak geldi. Biz bu şekilde geldik. Topraktan daire almak adına bu projeye girdik. Önce bir peşinat ödedik, peyderpey ödemeye başladık. Hızlı bir şekilde bütün borcumu bitirip ben ilk 1-1,5 yıl içerisinde bütün borcu bitirip tapuyu almayı tercih ettim. Devlet tapusunun elimizde daha güçlü bir referans olarak kalması amacıyla bunu yaptık. Fakat ev, söz verildiği tarihte teslim edilmedi. Zaten noterdeki sözleşmemizde de bu evin teslim edilmemesi durumunda bize kira yatırma taahhüdü vardı. Bu sebepten dava açtık. Evdeki hakkımdan feragat etmek istemedim. Evdeki tapu hakkımın devam etmesi koşuluyla ve alamadığım kiralar ve müspet kayıplarım sebebiyle açtığımız davada çok başarılı bir süreç sonrasında davayı kazandık. Tapum bende, müspet zararım için 500 bin lira, üzerine de kira bedelleri aldım" dedi.

suresinde-bitmeyen-insaat-icin-ev-parasi-53164-1.jpg

“BU DAVADA TAPU ALICIDA KALIR”

Avukat Senem Yılmazel, Bora Bey'in müspet zarar davasıyla ilgili detayları paylaşarak, "Bora Bey'in davası müspet zarar davasıdır. Bu davada tapu alıcıda kalır. Sözleşme ayakta kalır, sözleşmeyi de feshetmeyiz. Sözleşme nedeniyle uğradığı zararın tazminini isteriz. Biz buna da müspet zarar deriz. Bu durumda müvekkilim o zamanın parasıyla 460 bin lira para ödemişti gayrimenkul için. Tapu müvekkilde kaldı. Bir para iadesi olmadı. Bir de biz müspet zarar olarak 515 bin lira bir tazminat ödenmesini talep ettik. Mahkeme bu talebimizi kabul etti. Karar kesinleşti. Ayrıca bir de müvekkilin yoksun kaldığı kiralar vardı. 66 bin lira kiranın davalıdan alınarak davacı vekiline ödenmesine karar verildi. Ev halen bitmedi. Bu arada bu ev taahhüt edilen tarihte müvekkilime teslim edilmedi. Tapu devredildi, müvekkilin tapusu var. Ancak gayrimenkul teslim edilmedi. Halen de teslim edilmedi ki bu nedenle hala yoksun kaldığı kira alacakları devam ediyor" dedi.

İlgili Haberler