Fatih Altaylı asgari ücrete yapılacak zammı duyurdu

Fatih Altaylı asgari ücrete yapılacak zammı duyurdu

Gazeteci Fatih Altaylı’nın asgari ücret zammına ilişkin tahmini dikkat çekti.

Fatih Altaylı asgari ücrete yapılacak zammı duyurdu

Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altaylı, zam senaryosunda sosyal bir patlamanın olabileceğini ve onun da erken seçim kararına neden olacağını savundu.

“YÜZDE 17,5 YAPACAKLAR”

Altaylı, “Normalde olması gereken enflasyon oranında zam yapılıyor. Enflasyonda yıl sonunda TÜİK'e göre bile 50 % civarında bir şey olacak ve buna göre de bir zam yapılması lazım. Ancak biliyoruz ki Mehmet Şimşek'in açıklamalarından ve IMF'den aslında adı konmamış gizli bir yarım yamalak program uygulatan IMF'nin açıklamalarından biliyoruz ki zamları gerçekleşmiş enflasyona göre değil hedef enflasyona göre yapmak lazım. O zaman demek ki hedef enflasyon önümüzdeki sene ne, yüzde 17,5 yani tutması mümkün olmayan yalan bir hedef aslın da bu. Onun iki katı olursa dua et. Yüzde 17,5 yapacaklar yani çalışanlar üçte bir oranında zam alarak daha da fakirleşecek” dedi.

Fatih Altaylı'dan asgari ücret tahmini: Dikkat çeken 'erken seçim' iddiası!

“BELKİ DE İSTEDİKLERİ BU”

Yani insanlar isyan etsin bir sosyal patlama olsun ve ondan sonra ona göre sert tedbirler uygulasın istiyor da olabilirler” diyen Altaylı “Üstelik enflasyon onun da üstünde olacağı için hedeflerin enflasyonun bile altında kalacağı için tamamen bir sosyal patlamaya doğru Türkiye gidecek. Belki de istedikleri bu” diye konuştu.

“ENAG'A GÖRE % 100 TÜİK'E GÖRE % 50”

Bu seneki enflasyona ENAG'a göre % 100 TÜİK'e göre % 50. en iyi ihtimalle geçen sene ocakta 17 bin lira olan asgari ücretin bugünkü gerçek değeri o güne oranla 8 bin lira civarında. Şimdi ona da sen % 17 yaparsan enflasyonda % 30 olursa ben o rakamı hesaplayamıyorum. Matematiğim o kadar kafadan yapacak kadar güçlü değil. Felaket bir şey olacak.